Snijeg zabijelio Hrvatsku. Utoplite se i u ponedjeljak

Nakon serije toplih dana, prvi val hladnoće stigao je u Hrvatsku. Određeni dijelovi Lijepe naše osvanuli su pokriveni snježnim pokrivačem, a slična situacija nastavit će se i prvog radnog dana novog tjedna.

I u novi tjedan ući ćemo uz pretežno oblačno i hladno vrijeme. Mjestimice će još biti kiše, u gorju snijega, a u unutrašnjosti zemlje snijega ili oborina na granici kiše i snijega, osobito u prvom dijelu dana. Poslijepodne i navečer se sa zapada očekuje slabljenje i prestanak oborina te djelomično razvedravanje. Na kopnu će biti manje vjetrovito nego u nedjelju, no na Jadranu će još biti umjerene i jake, podno Velebita na udare i olujne bure, na krajnjem jugu jakog vjetra južnih smjerova. Jutro će na kopnu biti hladno, s temperaturama između -3 i 3°C, dok se na Jadranu očekuje od 1 na sjevernom do 13°C na njegovu južnom dijelu. Danju će kopnena Hrvatska imati od 0 do 6°C, a morska između 7 i 16°C.

Tijekom dana zabilježeni su i prvi problemi u prometu.

Zbog jake bure samo osobna vozila smiju voziti dionicama Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i Paškim mostom.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za prvu skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionici Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Karlobaga dodatno još i za dostavna i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zimski su uvjeti, zabrana za kamione s prikolica i tegljače s poluprikolicama na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, na D3 Zdihovo- -Kupjak-Delnice-Kikovica, D32 Prezid-Delnice, D42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D501 Gornje Jelenja-Oštrovica D8-Meja, te na županijskim cestama: Kraljev Jarak-Fužina, Crni Lug-Mrzle Vodice-G.Jelenje (D3), Hreljin-Zlobin-Fužine, Platak-Kamenjak, Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak i Sopač-Mrkopalj-Tuk. Zimski su uvjeti proglašeni i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog.

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje, a odroni zemlje i kamenja mogući su na širem području Gračaca i Obrovca.

Zbog izlijevanja rijeke Sutle zatvoreni su granični prijelazi Mihanović Dol i Plavić. Gužve su na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom na ulazu u zemlju na Slavonskom Brodu, Staroj Gradiški i Maljevcu čeka se više od sat vremena.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar, katamaranske linije na riječkom području i katamarani Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...