Starac u Splitu raskomadan nakon nasilne smrti: U lučici leš bez nogu, glava plutala u vrećici!

U Splitu svaki dan nešto zanimljivo. Nakon što je prije devet dana na Žnjanu isplivala ljudska noga, jučer popodne kod lukobrana lučice Zenta, u kojoj brodicu čuva i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, nađen je leš bez glave i nogu! U blizini je jutros pronađena i glava u vrećici.

 

Napuhnuti leš bez glave plutao je među sikama

Policiju je o pronalasku bezglavog leša izvijestio zabrinuti građanin. Privučen nesnosnim smradom, našao je napuhnuto tijelo među sikama.

Komad je prebačen na Patologiju splitskog KBC-a, kako bi se utvrdilo ima li ikakve veze s nogom nađenom na Žnjanu. S obzirom na stanje leša, vrlo je izvjesno da se radi o nozi koja nedostaje.

 

Glava u vrećici

Policija provodi istragu, a na mjestu pronalaska obavljen je očevid. Lučica Zenta od rana jutra nalazi se pod “okupacijom” policijskih službenika, koji pretražuju teren ne bi li pronašli ono što nedostaje, glavu, nogu i odjeću osobe!

Potraga u koju su uključeni i policijski ronioci urodila je plodom, jer je nedaleko od leša, jutros pronađena i vrećica, a u njoj glava!

 

Starac sjekirom raskomadan nakon prometne nesreće ili ubojstva?

Splitski patolog Antonio Alujević utvrdio je prošlog tjedna pregledom (lijeve) noge kako se radi o osobi visokoj 179 centimetara. Ocijenio je kako je noga u moru bila pet do šest dana i da nije medicinski amputirana.

Patolog Alujević Indexu je nakon pregleda leša i glave ustvrdio da je u pitanju starija osoba, od nekih 60 ili 70 godina. Alujević smatra da su glava i noge otkinuti nakon smrti starca. U pitanju je sjekira, satara ili nešto slično. Smrt je, kaže Alujević, bila nasilna, jer je uočio više slomljenih rebara. Radi se, tvrdi splitski patolog, o nekakvoj “tupoj traumi”.

Moguće je da je u pitanju pad s visine ili prometna nesreća! Da nije netko starca pokupio automobilom i poslije uklonio dokaze? Policija i Državno odvjetništvo ispitat će sve mogućnosti pa tako i te dvije. Ipak, s obzirom na brutalnost počinitelja, odnosno komadanje žrtve nakon nasilne smrti, sva je prilika da se radi o još jednom svirepom misterioznom ubojstvu u Splitu.

Dan je nalog da se s leša izuzme DNK uzorak ne bi li se po tome nekako došlo do identiteta osobe čije dijelove tijela Splićani pronalaze u moru posljednjih dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...