Stephanie je napokon zdrava!

Vidno umorna i još uvijek pod lijekovima Stephanie je uspjela pozdraviti sve koji su joj pomogli. I izgovoriti ono što smo svi čekali.

Stephanie smo posjetili dva dana nakon operacije u bolničkoj sobi u Chichagu, koja zapravo podsjeća na igraonicu. Mama i tata ne odvajaju se od nje, a ni starija seka sobu ne napušta lako.

“Moja seka se sada osjeća dobro”, rekla je Melanie. A da bi se napokon osjećala dobro trebala je preživjeti tešku operaciju mozga. Punih sedam sati straha i agonije koje su Anita i Ivica jedva preživjeli.

“Svaki sat iz operacijske sale su nas zvali i obaviještavali, i kako operacija napreduje i koliko još treba, što se radi i tako”, rekla je Anita.

No, Stephanie ih je jako brzo uvjerila da je napokon sve u redu. “Kad se probudila nakon operacije, nasmijala se, i kad smo je mi pitali jel ju šta boli ona je rekla da je ne boli”, ispričala je Anita.

Njezinim bolovima napokon je odzvonilo. Doktor David Frim, inače stručnjak za Arnold Chiarijevu malformaciju koja je Stephanie prijetila životom, tvrdi da je malena Zadranka zdravija no ikad.

“Kad sam je vidio prije nekoliko sati, Stephanie je bila odlično, medicinski govoreći. Bila je pospana, ali to je uobičajeno. Razgovarala je s majkom, ali moj hrvatski nije toliko dobar, pa nisam baš siguran o čemu su govorile”, rekao je Frim.

No, siguran je da zagrebački liječnik koji ju je prvi put operirao nije obavio posao kako treba. “To što su joj učinili u Hrvatskoj sigurno nije pogoršalo njezino stanje, ali pritisak na mozak nije se smanjio nakon operacije.”

A nije se smanjio ni pritisak na Milde. Naime, iz zagrebačke Klaićeve zatražili su od dr. Frima kompletno izvješće o operaciji koju je obavio. Obitelj još uvijek razmišlja hoće li im udovoljiti sada, ili će sve detalje iznijeti po povratku u Hrvatsku. Jer sad napokon imaju dokaze da liječnik koji ju je operirao nije napravio sve što je trebao. Isti taj liječnik nije dao potpis s kojim bi Stephinu operaciju u Chicagu pokrio HZZO.

Da je Stephani prkeo noći postala istinska hrvatska zvijezda ovdje znaju svi. Ali, Amerikanci su ostali u šoku kada su čuli da je u svega desetak dana za malenu Stephanie prikupljeno gotovo tri mlijuna kuna. “Kada bih nešto trebao poručiti ljudima u Hrvatskoj, rekao bih svakako da im se divim što su zajedno napravili tako lijepu i pozitivnu stvar za ovo malo dijete”, rekao je dr. Frim.

A ovo malo dijete u bolnici će ostati još nekoliko dana. Nakon toga oporavljat će se u kući koju im je bolnica dala na korištenje. I sanjati o povratku svojoj kući. “Mi se nadamo da bi se kroz mjesec dana mogli vratiti u Zadar, u Hrvatsku”, kaže Anita.

Priča o petogodišnjoj djevojčici koja je svojom željom za životom opalila pljusku hrvatskoj birokraciji i bešćutnim liječnicima, sigurno će imati svoj nastavak. Jer Stephanie želi živjeti. I živjet će. Ne zbog hrvatskih kirurga nego zbog hrvatskog srca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...