Što trebate učiniti da ona češće poželi seks?

U posljednje vrijeme od svoje partnerice prečesto čujete: ‘Ne bi večeras, boli me glava’? Ako vam se čini da partnerici nije do seksa više no inače, evo nekoliko prijedloga psihologa kako to promijeniti.

Dok muškarci gotovo nikada partnerici neće reći da nisu raspoloženi za seks, ženama se često ne da niti započeti pa imaju razne izgovore zašto nije dobar trenutak za intimnost. Psiholozi i profesori na američkim sveučilištima Cindy M. Meston i David M. Buss zajedno su istraživali zašto je kod žena libida prečesto uspavan te su napisali knjigu ‘Why Women Have Sex: Understanding Sexual Motivations from Adventure to Revenge’, koja bi trebala pomoći parovima da opet uzburkaju strasti u seksualnom životu. Za match.com izdvojili su osam stvari koje muškarci mogu učiniti da bi partnerica češće poželjela seks.

 

1. Fizički izgled

Poznato je da muškarce pali lijepo žensko tijelo pa ne čudi da gledaju filmove ili posjećuju strip barove. No ženama je važnije muškarčevo lice, pokreti pa tek onda izgled tijela, kažu Meston i Buss. Žene uzbuđuju muškarci koji imaju izraženu muževnost, ali ne vole kada je to jedino što mogu uočiti na prvi pogled. Obično ih uzbuđuje po jedna sitnica koju primjećuju, poput izraženog torza, muževnih ruku ili kretnji tijela koje ukazuju da se radi o sportašu. Stoga bi bilo pametno da se malo posvetite sportu ikoliko ste se zapustili.

 

2. Vrijeme za seks

Svakom čovjeku može odgovarati neko drugo vrijeme za akciju, ali obično je ženama najbolji trenutak za seks kada imaju energije, ne osjećaju umor i procijene da imaju dovoljno vremena za povezivanje s partnerom. Tako je moguće da će se primjerice nakon vježbanja osjećati dobro i predložite jednu brzinsku akciju prije tuširanja. Kada malo bolje razmislite, niti muškarcima nije uvijek dobar trenutak za seks. Poslovne obaveze ili neka druga opterećenja mogu uništiti želju za seksom pa probajte ciljati trenutke kada ste oboje opušteni imate malo slobodnog vremena za akciju.

 

3. Mirisi

Meston i Buss zaključili su da mirisi više utječu na žene nego muškarce kad je seks u pitanju. Dakle, ako se ženi ne svidi kako partner miriši neće ga poželjeti. Osim odabira parfema i sličnih mirisa, istraživanje je pokazalo da žene najviše odbija loš zadah iz usta.

Mirisi su također važni jer ženi daju informacije o muškarcu – o zdravlju, higijeni, pa čak i njegovim genetskim predispozicijama koje su na kraju važne za potomstvo. A tu su i feromoni – sićušne molekule u zraku koje ljudi ispuštaju iz različitih žlijezde u svom tijelu. Oni mogu utjecati na ženinu želju da bude seksualno intimna s muškarcem. Za mnoge žene, bez obzira da li su toga svjesne, miris može igrati važnu ulogu u određivanju spremnosti na seksualne odnose s muškarcem.

 

4. Pazite što pričate

Ponekad se muškarci previše zanesu kada dragu žele uvjeriti da je pravi trenutak za akciju, a one ne dijele njegovo mišljenje. Komplimenti su lijepi, ali ako polaze iz netočnih ili neistinitih tvrdnji, očekujte razočaranu partnericu spremnu na svađu, a ne seksi akciju. Žene većinom cijene dobar smisao za humor. Uspijete li to spojiti s pokojim komplimentom, to je ženi znak da ste inteligentni te je spremnija na akciju nego prije nekoliko minuta kada ste započeli razgovor.

 

5. Seks iz osvete

Istraživanje je pokazalo da žene seks s nekim drugim često koriste kao čin osvete nevjernom ili lošem partneru. Neke se potajno nadaju da će partner to saznati i shvatiti što gubi pa će se stara veza obnoviti, a neke je jednostavno briga jer su dobile slatku osvetu. Zašto žene posebno uživaju u seksu za osvetu? Osjećaju se bolje jer više nisu prevarena i odbačena žrtva, a i misle da su se vratile u igru te i dalje imaju reputaciju kao snažne sobe koje znaju što žele od života.

 

6. Genetika

Žene radije biraju muškarce čiji geni nisu slične njihovima, jer je to skup gena koji su uključeni u određivanju imunološkog sustava svakog pojedinca. Stoga će potomci čiji roditelji imaju različite skupove gena imati bolji imunološki sustav. Psihologinja Buss objašnjava da žene imaju instinkt kojim osjećaju koji im je muškarac kompatibilniji.

 

7. Seks je dobar za zdravlje

Tražite li još koji razlog da dragu uvjerite kako je trenutak za seks, podsjetite ju koliko je dobar i za zdravlje. Seks umanjuje stres i anksioznost, dobar je za zdravlje srca, sagorijeva kalorije i općenito popravlja raspoloženje.

 

8. Samopouzdanje

Kada žena ima nedostatak samopouzdanja, ponekad ga liječi seksom. Tada prijateljicama i društvu želi pokazati da je dovoljno dobra, lijepa i pametna pa je uspjela pronaći muškarca koji je zgodan i zadovoljava sve njene kriterije. Nedostatak samopouzdanja jednako se može reflektirati i u vezama pa ako sumnjate da je to pravi problem, uvjerite ju da je lijepa i poželjna te ne želite niti jednu drugu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...