Tečajevi stranih jezika u Pučkom otvorenom učilištu Biograd

Kao i ranijih godina, tako i ove, biogradsko Pučko otvoreno učilište organizirati će tečajeve stranih jezika za odrasle. Praksa je to, kazao nam je ravnatelj Pučkog učilišta gospodin Slavko Adžić Kapitanović, koja se provodi već niz godina i s čijim rezultatima možemo biti više nego zadovoljni.

Veliki broj žitelja ovoga grada i šireg područja prošlo je tijekom godina neki od tečajeva, dok se potreba za njima iskazuje i nadalje. U skupinama ili pojedinačno prijavljuju se mladi i stariji, turistički djelatnici, ugostitelji, te građani koji se bave iznajmljivanjem soba i apartmana u privatnom smještaju i sl.

Imali smo različitih polaznika, a posebno nas se dojmio slučaj kada je jedna skupina mladih zajedno završila sva tri stupnja talijanskog jezika, a potom su sami sebe nagradili zajedničkom posjetom Italiji. I ove školske 2012/2013. godine na tečajeve se prijavilo 45 polaznika, a najviše zanimanja pokazano je za njemački i talijanski te nešto slabije za engleski.

Program obuke obuhvaća 75 školskih sati i to dva puta tjedno i tu u večernjim satima između 17 i 20 sati, kada to najbolje odgovara polaznicima. Nastava će kao i do sada početi koncem listopada, a trajati će do konca ožujka, odnosno početka travnja. Cijena tečaja je 1.500 kuna, a postoji i mogućnost obročnog plaćanja.

Pučko otvoreno učilište od ovog projekta nema nikakvu osobnu zaradu već su ta sredstva namijenjena isključivo za pokriće troškova tečaja, te podmirenje honorara profesorima koji su uglavnom vanjski suradnici, kazao nam je Kapitanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...