Tri medalje zadarskim “sirenama”

Bio je ovo uspješan vikend za zadarski klub ritmičke gimnastike “Sirena”. Osim što su vrlo uspješno organizirali treći međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Sirena kup 2012.”, zadarske gimnastičarke pokazale su da mogu konkurirati i najboljima.

Na turniru u Zadru, održanom prošle subote u dvorani na Višnjiku nastupilo je 20 klubova iz čitave Hrvatske, ali i ostatka svijeta. Posebno su ponosni u Sireni što su ove godine nastupile i Ruskinje, Bugarkinje te Čehinje koje su “krema” ritmičke gimnastike.

Natjecanje se odvijalo u dva programa, A i B, a iz Zadra je nastupilo 16 djevojčica: Marta Ramić, Nikolina Tanta, Sara Peteržinek, Ivona Lokin, Timea Radoslović, Karla Pavlović, Tea Drvosek-Kihas, Nikolina Dugač, Tea Radan, Lara Batur, Laura Čerina, Petra Višić, Zara Kadija, Nola Perica, Anđela Serdarević i Sanja Sinovčić.

U teškoj konkurenciji od 200 natjecateljica čak tri “sirene” ponijele su medalje, a dvije od njih nastupile su u zahtjevnoj A kategoriji u kojoj se natječu samo najbolje.

Marta Ramić osvojila je medalju za treće mjesto u mini kategoriji u A programu, a treće mjesto u istom programu, u kategoriji juniorki, osvojila je i Sanja Sinovčić. One su ujedno i jedine iz Sirene koje su nastupile u A programu te su obje u teškoj konkurenciji pokazale kvalitetu svoga kluba. U B programu medalju za, također treće mjesto, osvojila je Tea Drvosek-Kihas u kategoriji kadetkinje 1. I ostale “sirene” postigle su dobre rezultate te iz kluba ističu da su i više nego zadovoljni.

Na natjecanju na Višnjiku ovoga vikenda odvijao se zaista pravi spektakl, spoj gimnastike s elementima baleta u izvedbi mladih natjecateljica u trikoima bio je zaista veličanstven prizor. Osim discipline na tepihu, ritmičke gimnastičarke krasi i pravo sportsko ponašanje te su sve natjecateljice iz svih klubova bez imalo zavisti bodrile i pljeskom nagrađivale svoju konkurenciju za dobro izvedene elemente.

– Bit sporta je da se družimo i navijamo skupa. Najvažnije je da se djeca bave sportom i da se dobro zabavljaju, zaključuje predsjednica KRG “Sirena” Marina Kamber.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...