Vrući početak NBA sezone uz derbije istoka i zapada

Ljubitelji najjače košarkaške lige na svijetu će večeras konačno doći na svoje. Nakon burnog prijelaznog roka, nova NBA sezona starta susretima Washingtona i Clevelanda, Bostona i Miamija, te Dallasa i Lakersa. Posljednja dva para će zasigurno izazvati najviše pozornosti pošto uključuju najjače momčadi Istočne i Zapadne konferencije.

Boston je zadržao nukleus ekipe, trokut Rondo-Pierce-Garnett te mu, nakon odlaska maestralnog šutera Allena pridodao Jasona Terrya.

Miami je nakon ljetnog prijelaznog roka bogatiji za zvijezdu u svlačionici: Lebronu, Wadeu i Boshu se pridružio dojučerašnji Celtic, Ray Allen. Nakon prošlogodišnje titule, Miami je i ove sezone favorit za osvajanje prvenstva.

Na zapadu su sve oči uprte u Lakerse koji su ovog ljeta doveli all star igrače Nasha i Howarda, koji uz Bryanta i Gasola čine poker asova koji bude respekt cijele lige. Lakersi su katastrofalno odigrali predsezonu s omjerom 0-8, no to nimalo ne zabrinjava Kobea i društvo, koji najavljuju juriš na prsten. Jedini problem, uz neuigranost, predstavlja lagana ozljeda Bryanta, no ne sumnjam da će Kobe stisnuti zube i predvoditi Lakerse protiv Dallasa.

Dallas je ovog ljeta također rekonstruirao ekipu: stigli su, između ostalog, Brand, Collison, Kaman i Mayo. Mavericksi i dalje žele ostati pri vrhu Zapadne konferencije, što uz trenutnu momčad definitivno mogu postići.

Uzevši u obzir koliko ekipa puca na naslov prvaka(Lakersi,Oklahoma,Miami…), lako je zaključiti da nas čeka vrlo napeta sezona. I love this game!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...