Za vikend olujni sjeverac i pad temperature do 15 stupnjeva, moguć i snijeg

Vremenski uvjeti krajem listopada navijestit će nam skoru zimu.

Dok se u subotu u kontinentalnom dijelu zemlje očekuju kiša i temperature do 19 stupnjeva, već u nedjelju je moguć snijeg, a temperature će pasti do 15 stupnjeva. Na Zavižanu bi u nedjelju poslijepodne živa u termometru trebala pasti i ispod ništice.

DHMZ prognozira da će sljedeća noć biti pretežno oblačna, povremeno s kišom, a na Jadranu i u području uz njega obilnijom uz grmljavinu. Sredinom dana i poslijepodne u većini krajeva očekuje se djelomično razvedravanje, a prema kraju dana novo jače naoblačenje, kiša i osjetno zahladnjenje pa će u noći na nedjelju kiša u gorju prijeći u snijeg. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, u Slavoniji i jak jugoistočnjak, a potkraj dana će zapuhati jak, na udare mjestimice i olujan sjeverac. Na Jadranu većinom jako jugo i jugozapadnjak.

Na Jadranu će pad temperature biti znatno manji, ali se tijekom cijelog vikenda može očekivati kiša.

Hrvatski autoklub upozorava da magla smanjuje vidljivost u većem dijelu unutrašnjosti, a opreznije treba voziti na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca (vidljivost je svega 50 metara), od Bosiljeva do tunela Mala Kapela i od Otočca do Gospića, duž cijele autoceste A3 Bregana-Lipovac, na A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Zagreba, na A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Goričana te na A6 između čvorova Oštrovica i Bosiljevo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...