Zabranjeno ostavljanje oglasnih poruka i materijala!

Kako bi se udovoljilo žiteljima grada Biograda koji ne žele da se u njihove poštanske sandučiće i okućnice ostavljaju razni promotivni materijali, gradske vlasti dale su izraditi prigodne naljepnice. Riječ je o naljepnicama koje će se postaviti na poštanske sandučiće kao upozorenje da vlasnik ne želi primati spomenute materijale, piše portal Grada Biograda.

Naljepnice su za građane besplatne, a mogu se dobiti u gradskoj tvrtci Bošana svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Kao što je poznato u Zakonu o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07, 79/09, 89/09, 78/12) u članku 16. stoji da je zabranjeno ostavljanje poruka i materijala u ili na poštanskim sandučićima, te ispred kućnih vrata, ako je takva zabrana na njima javno napisana.

Jednako tako zakonom je definirano kako je za ostavljanje materijala mimo želje stanara za to kriv isključivo trgovac čija se roba i usluge oglašavaju na oglasnim porukama i materijalima. Stoga u članku 144. istog zakona slijede prekršajne odredbe, a koje kažu – da će se prekršitelji kazniti novčanom kaznom u iznosu od 10.000 do 100.000 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...