Zadar razbio i osramotio Cedevitu usred Doma sportova

Iako je u Euroligi Cedevita ubilježila tri teška poraza, u ABA ligi je još uvijek uspijevala dolaziti do pobjede i držati se u samom vrhu. No, igra nije bila dobra u tim susretima, igrači nisu imali samopouzdanje i dogodilo se neizbježno. Momčad koja je daleko od idealnog stanja, naletjela je na raspoloženog protivnika koji je lako stigao do pobjede.

Košarkaši Cedevite jako loše su otvorili utakmicu i u prvoj četvrtini su bili potpuno neprepoznatljivi. Katastrofalna obrana, izuzev donekle Greena i Bilana, nije bilo igrača koji je pokazao nešto više, a ogromne probleme stvarao je Franko Kaštropil i to pod oba obruča, Ante Delaš je pogodio otvorene šuteve i Zadar je bio dosta bolji u početnom razdoblju.

Nakon prve četvrtine Zadrani su imali visokih 27:14 da bi drugu četvrtinu tricom otvorio Allen. Zadrov Amerikanac dosta dobro je iskoristio minute u tom razdoblju i zajedno s borbenim Ivanovom držao je prednost. Cedevitin napad bio je potpuno bezidejan, a i kada su imali otvorene šuteve, to nije ulazilo. Još jednom je napadački prilično blijed bio Bracey Wright kojeg šut u posljednje vrijeme jako slabo služi.

Minutu prije odlaska na odmor Travis je ubacio s istekom napada tricu s osam metara preko ruke, zatim položio za 44:26 i najvišu prednost Zadra, no Bilan je uspio zakucati u samoj završnici za 44:28 na poluvremenu.

U prvih 20 minuta momčad Božidara Maljkovića je odigrala za zaborav, šutirala za tricu 2/13, imala je devet skokova manje i nije izgledala kao ekipa koja može nešto napraviti u ovom susretu. S druge strane Zadar je bio vrlo pokretljiv u obrani, u napadu kudikamo precizniji te je imao zasluženu prednost.

Izlazak na parket u drugo poluvrijeme nije donio neke posebne promjene. Domaćin je i dalje bio potpuno van utakmice i novom tricom Travisa Zadar je vodio sa za Cedevitu ponižavajućih 51:28.

Početak drugog poluvremena je ujedno i definitivno usmjerio tijek utakmice. Da je Cedevita uspjela smanjiti i uhvatiti priključak, još bi se i ušlo u neizvjesniju završnicu, no kada je Zadar stvorio još veću razliku, Maljkovićevi igrači bili su potpuno razbijena vojska.

U drugom dijelu je Zadar izgledao kao euroligaška momčad koja rutinski dovršava posao protiv slabijeg ABA ligaša. Na samom kraju treće dionice prednost je iznosila 68:40, svi dotadašnji Maljkovićevi pokušaju da razdrma momčad i pronađe raspoloženog igrača, bili su potpuno neuspješni i sve je bilo riješeno već prije posljednje četvrtine.

Završilo je visokom pobjedom Zadra 83:67 koja je mogla biti i uvjerljivija da domaćin nije malo smanjio zaostatak u posljednje dvije minute.

Prva imena kod Zadrana bili su Ante Delaš s 18 poena, Franko Kaštropil s 13 poena i osam skokova te Romeo Travis s 13 poena i šest skokova. Kod domaćina koji je šutirao za tri 5/24 i imao 17 skokova manje, Miro Bilan i Marques Green su ubacili po 14 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...