Zadar sve čvršće uz dno

Nogometaši Osijeka nastavili su s uspješnim igrama u državnom prvenstvu. Protiv Zadra nisu pružili posebno dojmljivu utakmicu, ali su svejedno upisali tri nova boda. U tome im je značajno pomogla i činjenica da su rano “otvorili” suparnika, pa nisu imali potrebu preuzimati previše rizika. Gosti su vrlo rezervirani bili u prvom dijelu, a kad su u nastavku shvatili da bi u Gradskom vrtu mogli uzeti i nešto više od remija već im je bilo kasno.

 

Pušićeva minijatura

Prilično je skromno bilo prvo poluvrijeme koje su odigrali su Osijek i Zadar. Istina, počelo je obećavajuće jer su domaćini već u 6. minuti došli u vodstvo. Bila je to individualan akcija povratnika u momčad Domagoja Pušića. Ušao je u kazneni prostor s lijeve strane zasjekao u sredinu, oslobodio se svog čuvara i onda prizemnim udarcem pogodio desni kut – 1:0. Taj događaj natjerao je goste da promijene svoju strategiju i krenu odlučnije u igru. U kratkom razdoblju Zadrani su imali nadmoć, ali i potpunu napadačku nemoć jer su jako teško dolazili u zonu iz koje bi mogli ugroziti Vargića. Tek u 22. minuti Zadrani su prvi i jedini put u prvom dijelu uspjeli zapucati prema vratima Osijeka, a učinio je to s ruba kaznenog prostora Banović, ali bio je to slabašan i neprecizan udarac. Igralo se vrlo rastrgano i neprecizno u dodavanjima, pa se sve svodilo na solo-akcije u kojima su prednjačili strijelac Pušić i Zoran Kvržić, ali Tomislav Gluić na vratima Zadra do kraja prvog dijela više nije nijednom imao potrebu intervenirati. Osječani su bili opasniji i poduzetniji, ali uglavnom bi im nedostajalo završno dodavanje. Bila je to vrlo mirna utakmica u kojoj su domaćini bili zadovoljni svojim minimalnim vodstvom, a Zadar, barem u prvom poluvremenu nije imao pravu ideju kako kvalitetno napasti.

 

Pongračić potvrdio pobjedu

U 47. minuti mogli su gosti do izjednačenja. Heister je projurio po lijevoj strani, odlično ubacio, a Mršić je glavom sa 7-8 metara pucao pored desne vratnice. Osječani su uzvratili tri minute kasnije sličnom akcijom kada je Aleksić ubacio s lijeva, a Bagić je sa šest metara u čistoj situaciji loše zahvatio loptu, pa je ta velika prilika propala. U 57. minuti Surać je ubacio u srce šesnaesterca, Prahić je pucao glavom, ali ni on nije bio precizan. Otišla je lopta visoko preko vrata. U 62. minuti gosti su bili najbliže poravnanju. Nakon udarca iz desnog kuta, glavom je pucao Perica koji je nekoliko trenutaka ranije ušao u igru, lopta je krenula u desni kut, ali je Vargić odlično reagirao i obranio taj udarac. Zadranima je trebalo punih sat vremena da shvate da protiv sebe nemaju nikakvu silu već prilično rezervirani Osijek i počeli su igrati sve hrabrije. Takva igra ostavila je i Osječanima prostora, pa je u 66. minuti Novaković imao veliku priliku da poveća prednost svoje momčadi. Odlično ga je proigrao Kvržić, Novaković je sam krenuo sa 30-tak metara prema Gluiću, kada je ušao u šesnaesterac gađao je lijevi kut, ali ga nije pogodio. Tri minute kasnije isti je igrač potegnuo sa ruba kaznenog prostora, ali ni taj projektil nije pogodio cilj. Rezultatska neizvjesnost trajala je sve do desetak minuta prije kraja, a onda su Osječani potvrdili pobjedu. Debitant na prvoligaškoj sceni junior Andrej Lukić odlično je proigrao Pongračića ovaj je iskosa s lijeve strane izašao pred Gluića i preciznim udarcem pogodio malu mrežicu u donjem lijevom kutu – 2:0. U 86. i 87. minuti Zadrani su mogli zakomplicirati stvari, ali ni Perica, ni Mršić nisu uspjeli svladati Vargića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...