Postali discipliraniji

Zadrani sve bolji u plaćanju parkinga

Tamni način

Obala i lučice, gradska tvrtka koja se i u kriznim vremenima može pohvaliti uspješnim poslovanjem, i u ljetnim mjesecima ostvarila je pozitivan rezultat. Tako je ukupan prihod od naplate parkiranja u ljetnome režimu naplate, a riječ je o periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza, bio oko 3.900.000,00 kuna bruto, što je za 6 posto više nego 2011. godine.

Tijekom navedenog perioda izdan je 10.901 nalog za plaćanje dnevne parkirališne karte, što iznosi 1.285.578,00 kuna. Od tog iznosa plaćeno je prije opomene 749.403,00 kuna što je 58,2 posto. Povećanje u odnosu na 2011. godinu je 15 posto, ističe Zvonimir Višak, voditelj organizacije i naplate javnih parkirališnih površina u Obali i lučicama, piše Zadarski list.

Ljetni režim naplate parkiranja je, uz uobičajeno povećanje cijena u prvoj i drugoj zoni sa 6 na 12, odnosno s 4 na 10 kuna, ove godine prvi put bio proširen i na plaćanje parkiranja nedjeljom i blagdanom, što je također utjecalo na financijski rezultat naplate, ali i smanjilo prometnu gužvu na Poluotoku.

Sve je manje Zadrana koji izbjegavaju plaćanje parkinga, a disciplirani su i inozemni vozači koji plaćanju dnevnim parkirališnim kartama, osobito turisti koji dolaze iz zemalja Europske unije. Ukoliko ipak ne plate parking, doznajemo još u ovom gradskom poduzeću, strani turisti mogu biti sankcionirani preko odvjetnika u svojim državama.

Ostavi komentar koristeći Facebook