ŽKK Zadar pobjedom u novu sezonu!

Košarkašice Zadra novu sezonu u prvoligaškom društvu otvorile su pobjedom na domaćem terenu. Cure su u sinoćnjoj utakmici pobijedile Ragusu iz Dubrovnika rezultatom 65:61.

Na samom početku susreta, izgledalo je da će pobjeda Zadra biti lagana. Naime, pojačanje Zadranki Žana Cvjetković, već je u prvim minutama postigla osam poena zaredom i time dovela domaću ekipu u prednost koju su do kraja četvrtine i sačuvale.

Utakmica je tekla u pomalo neizvjesnom tonu, a potom su pri kraju treće četvrtine gošće i povele. U četvrtoj četvrtini se „probudila“ Antonia Erslan, kapetanica domaće ekipe koja je do kraja susreta postigla čak 25 poena.

Ekipa Raguse je povratnik u prvoligaško društvo, a trener Kitin unatoč porazu naglašava da će druge ekipe morati uložiti više truda protiv Raguse.

– Ono što smo mislili to se i dogodilo. Dobro smo par puta zagrizli i dolazili u malo vodstvo. Ipak, mislim da, iako smo povratnici, nećemo biti lagan posao. Zadar nam je greškama davao pobjedu koju mi nismo iskoristili. U igri je podbacila Sanda Tošić, jednostavno nije imala svoj dan, kazao je trener Raguse, Zdravko Kitin.

Trenerica domaće ekipe, Marija Mazija, vidno je bila sretna zbog pobjede svoje ekipe.

– Čestitala bih curama. Vidi se da nismo uigrane  i da nam fali utakmica, a odraz toga je veliki broj grešaka. Moja sreća je što od ranije kao igračicu znam Sandu Tošić pa smo znali kako je čuvati. Odličan posao od Lucije Štrmelj u obrani, a na početku i Marije Erslan, kazala je Mazija i dodala da njezina ekipa još uvijek ima napadačkih problema.

– Kao da igramo pod kočnicom, a ispadne da više griješimo kad sporije igramo, zaključila je Mazija.
Idući vikend uzdanice Marije Mazije igraju u Zagrebu protiv uvijek nezgodnog Agrama.
Zadar – PMG Ragusa 65:61 (21:14, 30:23, 46:46)
Zadar: A.Erslan 25, Majstorović  11, Cvjetković  9, Nikpalj 7, Balić 5, M. Erslan 4, Štrmelj 4
PGM Ragusa: Matić 23, Petrović 13, Babun 12, Tomičić 8, Tošić 3, Dobroslavić 2.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...