BOLJE NEGO LANI

Zračna luka Zadar s 30 posto više putnika

Tamni način

Zadnjim letovima za Bruxelles i Stockholm, prvi vikend u studenom završava međunarodna sezona na zadarskoj zračnoj luci i to ponovno s rekordnim brojkama. Zaključno s jučerašnjim danom, na Zemuniku bilježe promet od 361 tisuću putnika, a do kraja godine trebali bi dosegnuti brojku od 370 tisuća. U odnosu na lani, to bi bio rast od 30 posto, piše Slobodna Dalmacija.

– Početkom godine smo bili oprezni i najavili kako bi ova godina mogla za 20 posto biti bolja od lanjske, ali zaista dobra sezona iza nas nadmašila je sva očekivanja – kaže Katica Pupić Bakrač, direktorica zračne luke, gdje s krajem međunarodne sezone letenja počinje drugi dio sezone, onaj infrastrukturnih radova.

U tijeku je priprema dokumentacije za dva velika projekta, proširenje stajanke za zrakoplove i produljenje uzletno-sletne staze sa sadašnjih 2500 na 3200 metara. Za to produljenje idejni projekt je gotov i na čekanju za lokacijsku dozvolu. Kako je riječ o investiciji težoj od deset milijuna eura, ovaj projekt će se kandidirati za sredstva iz EU fondova.

U međuvremenu, realizirat će se nekoliko manjih zahvata: proširenje duty free shopa za dodatnih 150 četvornih metara, unutar terminala za biznis avijaciju uredit će se lounge, ali i dodatno osvijetliti stajanka.

Početkom ove godine, nakon širenja međunarodnog terminala za putnike u odlasku i dogradnje domaćeg terminala za putnike u dolasku, proširen je i putnički terminal s takozvane zemaljske strane. Vrijednost te investicije bila je deset milijuna kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar