Bibliobus Gradske knjižnice Zadar predstavljen na Viru

Povodom Dana hrvatskih knjižnica i kampanje “Imam pravo znati, imam pravo na knjižnicu”, koju provodi Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s narodnim knjižnicama, jučer je na Viru predstavljen bibliobus Gradske knjižnice Zadar. Bibliobus je bio parkiran na Trgu sv. Jurja, ispred zgrade Općinske uprave, od 09:00  do 10:30 sati. Gradska knjižnica Zadar matična je knjižnica za narodne i školske knjižnice u Zadarskoj županiji s dužnošću razvoja knjižničarstva, a kao takva ima ulogu poticanja i pružanja podrške pri osnivanju novih knjižnica. U tom je kontekstu posjet poslužio kao svojevrstan poticaj za razmatranje mogućnosti osnivanja knjižnice na Viru.
Bibliobus GKZD već niz godina posjećuje mjesta u Zadarskoj županiji koja nemaju knjižnice, a ovo je njegov prvi posjet Viru. U ekipi bibliobusa jučer su bili Nada Radman, voditeljica Matične službe Gradske knjižnice Zadar, Dajana Brunac s Dječjeg odjela Gradske knjižnice Zadar i Ivan Čolak djelatnik bibliobusa. Posjet bibliobusa najviše je zaintrigirao najmlađe za koje je organizirana i mala radionica. Susretljivi djelatnici Gradske knjižnice Zadar upoznali su posjetitelje s radom bibliobusa, a bilo je i onih koji su njegov posjet iskoristili za posudbu knjiga.
S obzirom na to da Vir još uvijek nema vlastitu knjižnicu, te da postoji veliki interes za korištenjem usluga bibliobusa GKZD, u postojeći plan posjeta nastojati će se uključiti i Vir. Budući posjeti bibliobusa Viru organizirali bi se u dogovoru s Općinom Vir, koja bi, u tom slučaju, osigurala i simbolična sredstva za rad bibliobusa u iznosu od 5 000 kuna godišnje. O terminima dolazaka i mjestu boravka bibliobusa, ukoliko dođe do dogovora  o uključivanju Vira u postojeće rute posjeta,  javnost će na vrijeme biti informirana.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...