Bivši američki veleposlanik Galbraith poručio Srbima: Oluja je bila osveta za Srebrenicu!

“Da Ratko Mladić, taj brutalni koljač, taj bezobzirni, ludi ubojica, da on nije naredio Srebrenicu, mi ne bismo dozvolili pad SAO Krajine. Ne bismo dali zeleno svjetlo Hrvatima za operaciju Oluja”, naglasio je u razgovoru za novi broj srpskog Nedeljnika Peter Galbraith, bivši veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj.

Kako prenosi Tanjug Galbraith je za Nedjeljnik rekao kako se nepunih mjesec dana prije Oluje dogodila  Srebrenica kao i da su razmjeri tog pokolja postale jasni negdje oko 25. srpnja.

“U isto vrijeme naši ljudi na terenu, kao i hrvatski dužnosnici, uvjeravali su me da su Mladić i Martić krenuli na Bihać. Bihać bi, da je pao, bio mnogo gori od Srebrenice. Tako da je pred nama, preda mnom, bio jedan težak izbor: hoćemo li dozvoliti da se dogodi još jedna Srebrenica ili dozvoliti Hrvatima da napadnu Krajinu’, rekao je Galbraith dodajući da bi da je Franjo Tuđman živ sasvim sigurno  bio osuđen u Haagu zbog svega što se dogodilo tijekom i nakon “Oluje”.

“Pravda bi stigla i Tuđmana, da je bio živ. Uvjeren sam da bi ga Tribunal osudio”, istakao je Galbraith dodajući da je Tuđman učinio sve da se izbjegli Srbi ne vrate.

“Da se Hrvati nisu ponašali u Krajini onako kako su se ponašali, da nisu činili zločine, ubijali civile i palili njihove kuće, možda bi pala i Banja Luka. Vjerojatno bi imali našu prešutnu dozvolu da nastave s vojnom akcijom”, rekao je ovaj bivši veleposlanik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...