Dan grada Zadra u Narodnom muzeju

Povodom svečanog obilježavanja Dana Grada Zadra i blagdana Sv. Krđevana, 24. studenog, na spomenuti dan održat će se već tradicionalna manifestacija OTVORENA VRATA ZADARSKIH MUZEJA tijekom koje će svi odjeli i izložbeni prostori Narodnog muzeja Zadar biti otvoreni za posjetitelje od 10 do 22 sata. ULAZ SLOBODAN!

U ponedjeljak, 19. studenoga 2012. u 12 sati u Gradskoj loži Abdulah Seferović Sefi zadarskoj publici predstavlja svoju novu knjigu „Stari Zadar, gospodar zlata i srebra”. Kao predstavljači knjige uz autora, i direktora AGM-a Božu Čovića, najavljeni su gospoda Zvonimir Vrančić, gradonačelnik Zadra i prof. dr. Nikola Jakšić.

Grad Knin, Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar” i Udruga PSG SOD “Damir Tomljanović-Gavran” u povodu proslave blagdana sv. Krševana i Dana Grada Zadra organiziraju promocija sonetnog vijenca Ante Nadomira Tadića Šutre pod nazivom Lipa moja vilo u nakladi Kninskog muzeja iz Knina, u utorak 20. XI 2012. godine u 18 sati u Gradskoj loži. Vijenac bi, osim autora predstavila prof. dr. sc. Vanda Babić sa Sveučilišta u Zadru dok bi stihove čitala Gabrijela Maštruko, a u glazbenom dijelu bi nastupili Ivica Sikirić-Ićo i klapa Bibinje.

Također, u povodu proslave blagdana sv. Krševana i Dana Grada Zadra Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zadar organizira izložbu likovnih radova članova HDLU sa svečanim otvorenjem u četvrtak 22. XI 2012. u 12 sati u Gradskoj loži. Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je nevladina, neprofitna i nestranačka, strukovna udruga čiji su članovi likovni umjetnici različitih umjetničkih izraza i svih generacija. Svake godine povodom blagdana sv. Krševana naši sugrađani mogu se razveseliti pravom umjetničkom poklonu kojeg nesebično daruju Narodni muzej Zadar i članovi ovog društva.

Dana 23. studenog u Gradskoj straži, također povodom spomenutog blagdana, s početkom u 10 sati u suorganizaciji s nositeljem i domaćinom projekta Dječjim vrtićem Sunce koji je okupio 18 vrtića Zadarske županije (privatnih, gradskih, županijskih) organizirat će se radionice na temu starih zadarskih obrta pod naslovom Stari zadarski obrti. Ovaj projekt je dio Starih obrta – projekta državne razine. Svaki vrtić imat će svoj „obrt” na kojem će raditi njegovi polaznici. Dječji radovi izložit će se navečer, istog dana, 23. studenog 2012, a izložba bi bila svečano otvorena u 18 sati kako za roditelje djece polaznika vrtića tako i za sve naše sugrađane i goste.

Dana 26. studenog u Gradskoj loži s početkom u 12 sati predstavit će se knjiga feljtona zadarskog autora T. M. Bilosnića Sjaj zadarskog zlata izdana o 50. godišnjicu osnutka Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru 2007. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...