Dinamo se osvetio za kup!

Momčad Zadra na Maksimiru je šokirala Dinamo u osmini finala Hrvatskog kupa, ali u prvenstvu joj Modri nisu ostavili šanse za pozitivan ishod. Gosti se kući vraćaju s pet pogodaka u mreži…

Nakon prošlotjednog poraza u Splitu kod istoimenog domaćina, s još uvijek svježim sjećanjem na nedavnu dramu u Kupu, kada je Zadar u produžetku pobijedio 3:2, Dinamo je s dosta motiva i želje za iskupljenjem ušao u 16. kolo hrvatskog prvenstva, pri čemu u momčadi nije bilo suspendiranog Josipa Šimunića.

Tijekom većeg dijela utakmice na terenu praktično bila samo jedna momčad. Dinamo je gotovo neprestano držao loptu u svojim nogama i stvorio dovoljno prilika da uz dobru realizaciju bez problema riješi utakmicu u svoju korist, prenosi Sportnet.

Već u petoj minuti jednu je ubačenu loptu Šime Gržan glavom izbacio na rub kaznenog prostora, a tamo ju je dočekao Mateo Kovačić i iz voleja poslao u mrežu. U 35. minuti Kovačić se prometnuo u asistenta, proigravši Alena Halilovića, koji je našao svoje mjesto u udarnoj postavi Dinama. Halilović je loptu sa 16 metara iz prve plasirao u suprotni kut zadarskog vratara Tomislava Gluića.

U međuvremenu je Fatosa Beqiraja, koji je dobio loptu u šesnaestercu, zaustavio okvir gola, te se na poluvremenu sigurnom vodstvu Modrih nije imalo što prigovoriti.

Gosti iz Zadra najviše će žaliti za situacijama iz 55. i 57. minute, kada je prvo Vida u svom kaznenom prostoru pao preko Heistera, na što su Zadrani tražili udarac s bijele točke, a potom je Ivan Anton Vasilj uposlio Josipa Ivančića, koji trese mrežu. Međutim, pomoćni je sudac označio zaleđe.

Pobjedu su Zagrepčani zapečatili u razdoblju od 70. do 73. minute.

Josip Pivarić je bio ubacio s lijeve strane, a Beqiraj put do liste strijelaca pronašao udarcem glavom preko vratara Gluića u suprotni kut, da bi tri minute poslije Pivarić sam postao strijelac. Zaključio je akciju svoje momčad ulaskom u kazneni prostor i preciznim udarcem za 4:0.

Na “okruglih” 5:0 povisio je Ivan Krstanović, jedna od Čačićevih pričuva, kada je u 78. minuti na Kovačićevo dodavanje sam istrčao ispred Gluića te izašao kao pobjednik tog dvoboja.

Tako je Dinamo vratio malo potrebnog mira i pobjedničke atmosfere uoči puta u Porto na novu utakmicu u Ligi prvaka te zaliječio dio “rana” od ispadanja iz Kupa. Zadrani će ionako biti usredotočeniji na osvajanje bodova u drugim utakmicama, a zahvaljujući porazu Zagreba u Koprivnici, ostaju pretposljednji na tablici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...