Cestitka_Uskrs

Drniš obavijen tugom

Tuga se nadvila nad cijeli Drniški kraj u kojemu su se mnogi, usprkos dokazima i osudi vozača kamiona Dragana Paravinje, nadali da je maloljetna Antonija Bilić, maturantica drniške srednje škole živa. Danji tračak nade je ugašen.

Nastava je jutros započela minutom šutnje, a u holu škole otvorena je knjiga žalosti. Uprava i djelatnici škole jutros su posjetili obitelj Bilić u Kričkama, kako bi izrazili sućut. Ravnatelj Škole Ivan Zeljko nam je kazao:

Ja sam još u šoku, iako su rezultati potvrdili da je riječ o Antoniji u meni kao da još tinja nada da to nije kraj. Sve me jako pogodilo kao osobu, čini mi se kao da sanjam najružniji san. Bio sam jutros kod obitelji, utjeha nam je to da je pronađena, da ćemo je ispratiti na posljednje počivalište, da je možemo dostojno sahraniti i pomoliti se kao vjernici na njezinom grobu. Neizvjesnost je ipak bila najteža, ovako se istina barem donekle zna, rekao je Zeljko.

Antonijina vjeroučiteljica koja joj je tri godine držala nastavu Veronika Kosor nam je kazala:

Bila je pametna mlada djevojka, razvijene intelektualne svijesti da duhovne vrijednosti imaju ključnu ulogu u izgrađivanju društva. Bila je zrelija od svojih vršnjaka. Imala je puno povjerenje u ljude. Zbog tog svog neiskvarenog povjerenja ušla je u kamion Dragana Paravinje a sa željom da što prije dođe kući. Bila je puna života, vedrine, poleta. Često je izražavala spremnost da svojim angažmanom nešto promijeni u društvu. Izražavam duboku sućut u ovoj boli njenoj obitelji, vjerujem da će im Bog dati nadljudsku snagu da izdrže u ovoj tuzi i boli, kazala je za Antenu Zadar vjeroučiteljica Veronika Kosor.

I njezine kolege učenici iz srednje škole danas su nam kazali da su ipak cijelo vrijeme živjeli u nadi da je Antonija živa.

Poznavala sam Antoniju u školi. Žao mi je što je tako na kraju ispalo, svi smo se nadali da je ipak živa. Žalosno je da je na takav način ubijena. Ja sam vjerovala do zadnjeg trena da je živa. Drago mi je da sad njeni roditelji znaju što se zbilo s njihovim djetetom, ali žao mi je što više nema nade, izjavili su Antonijini prijatelji i školske kolege.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...