Dvorana Krešimir Ćosić na Višnjiku pretvorit će se u teatar

Publika u Zadru prvi put će imati prilike uživati u najdugovječnijem hrvatskom mjuziklu „Jalta, Jalta“ Milana Grgića i Alfija Kabilja u izvedbi ansambla zagrebačkog kazališta „Komedija“ čije je gostovanje zakazano 22. studenog u velikoj dvorani na Gripama.

Četrdeset godina nakon njegove praizvedbe u legendarnom mjuziklu sudjeluje nova generacija glumaca, među njima i neki iz starije, originalne postave, a redateljsku je palicu ponovno preuzeo doajen hrvatskoga kazališta Vlado Štefančić uz dirigenta Veseljka Barešića. Đani Stipaničev, Mila Elegović, Dražen Čuček, Sandra Bagarić i mnogi drugi nastavljaju pak tamo gdje je prije 19 godina stala originalna postava koja je u istom sastavu izvodila mjuzikl pjevajući „Neka cijeli ovaj svijet“ više od 500 puta.

– „Jaltu, Jaltu“ pokušavalo se dovesti u Split posljednjih 20-ak godina, ali zbog brojnog ansambla i velikih troškova nikada nije došlo do realizacije. Ovaj put smo uspjeli zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Zadra i OTP banke.

Samo za opremanje pozornice dolazi 5 tegljača s elementima scenografije, a uz njih i 2 tegljača tehnike za ton i rasvjetu – kazali su organizatori iz agencije „Picaferaj“ i splitske „Glazbene mladeži“ ističući kako se velika dvorana na Višnjiku pokazala kao jedino rješenje za izvedbu mjuzikla u Splitu, a da će pri tome zadarska publika moći uživati u pravoj intimnoj kazališnoj atmosferi. Iskoristit će se polovica dvorane, te će samim već postojećim polukružnim oblikom dočarati pravo amfiteatarsko gledalište.

Ulaznice za „Jaltu, Jaltu“ na zadarskom Višnjiku mogu se nabaviti na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima, agenciji Aquarius, blagajni zadarskog HNK i shopping centru Supernova, po cijenama od 80,00 kn za tribine, 120,00 kn za teleskope i 150,00 kn za parter. Na dan predstave prodaja je predviđena i na službenoj blagajni dvorane Krešimira Ćosića.

Organizator je za sve studente pripremio posebnu ponudu!! Svi studenti koji donesu kopiju svoje „iksice“ na prodajno mjesto agencije AQUARIUS, ulaznicu za predstavu mogu kupiti po povlaštenoj cijeni od 50,00 kn.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...