očit dar Božje dobrote

Glas Koncila: Molitva za Gotovinu je uspjela kao i molitva Austrijanaca ´45. da ih ne okupira Crvena Armija

Ivan Katalinić

“Za vjernike oslobađajuća presuda plod je molitve, posta i žrtve i očit je dar Božje dobrote, te se može mjeriti s uspješnom molitvom austrijskih katolika koja je spriječila okupaciju Crvene armije dijela austrijskog teritorija 1945. godine. Nikada u dugoj, gotovo tisućljetnoj povijesti zagrebačke katedrale nije se dogodilo da bi vjernici, i to pretežno muškarci (!) spontano u samo 24 sata tri puta popunili katedralu i trg ispred nje; najprije u tjeskobnoj molitvi za Božju pomoć, a onda u dva navrata u iskrenoj zahvalnoj molitvi Bogu koji je uslišio molitve”, stoji u uredničkom komentaru Glasa Koncila kojeg potpisuje glavni urednik don Ivan Miklenić.

Kako stoji u Glasu Koncila oslobađajuća presuda nakon molitve pokazje i kako postoji zdrava vjernička jezgra koja nije “posustajala u molitvama, u predavanju sudbine i optuženih generala i cijeloga hrvatskog naroda u Božje ruke, koja nije ni časa gubila pouzdanje u Božju svemoć”.

“Radost do ushićenja po čitavoj Hrvatskoj zbog oslobađanja Hrvatske i generala znak je da politika koja je odbacivala predsjednika Tuđmana, hrvatske generale i branitelje, kao i snažnu samostalnu državu, ne može nikada više biti državna politika i da moraju iz vlasti otići političari koji ne bi bili spremni prilagoditi se bitno novim prilikama”, zaključje Miklenić.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar