Glas Koncila: Molitva za Gotovinu je uspjela kao i molitva Austrijanaca ´45. da ih ne okupira Crvena Armija

“Za vjernike oslobađajuća presuda plod je molitve, posta i žrtve i očit je dar Božje dobrote, te se može mjeriti s uspješnom molitvom austrijskih katolika koja je spriječila okupaciju Crvene armije dijela austrijskog teritorija 1945. godine. Nikada u dugoj, gotovo tisućljetnoj povijesti zagrebačke katedrale nije se dogodilo da bi vjernici, i to pretežno muškarci (!) spontano u samo 24 sata tri puta popunili katedralu i trg ispred nje; najprije u tjeskobnoj molitvi za Božju pomoć, a onda u dva navrata u iskrenoj zahvalnoj molitvi Bogu koji je uslišio molitve”, stoji u uredničkom komentaru Glasa Koncila kojeg potpisuje glavni urednik don Ivan Miklenić.

Kako stoji u Glasu Koncila oslobađajuća presuda nakon molitve pokazje i kako postoji zdrava vjernička jezgra koja nije “posustajala u molitvama, u predavanju sudbine i optuženih generala i cijeloga hrvatskog naroda u Božje ruke, koja nije ni časa gubila pouzdanje u Božju svemoć”.

“Radost do ushićenja po čitavoj Hrvatskoj zbog oslobađanja Hrvatske i generala znak je da politika koja je odbacivala predsjednika Tuđmana, hrvatske generale i branitelje, kao i snažnu samostalnu državu, ne može nikada više biti državna politika i da moraju iz vlasti otići političari koji ne bi bili spremni prilagoditi se bitno novim prilikama”, zaključje Miklenić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...