Gotovina na misi u crkvi Sv. Šime

Na večerašnjem misnom slavlju u crkvi Sv. Šime u Zadru prisustvovao je i oslobođeni general Ante Gotovina u pratnji načelnika općine Pakoštane Milivoja Kurtova, te prijatelja i kuma Željka Dilbera.

Reći ćemo hvala Bogu što nas uči po Isusu Kristu. Molit ćemo da znamo napraviti novi korak na putu dobra, na putu mira, sklada i povjerenja, rekao provincijal Andrija Bilokapić koji je predvodio slavlje u zajedništvu sa župnikom Josipom Lenkićem i još tridesetoro subraće svećenika.

Ovaj susret smo nazvali ‘zahvala’. Zahvaljujemo za dobra koja nam je Bog napravio. Zahvaljujemo za naše uslišane molitve, kazao je provincijal Bilokapić.

Na kraju misnog slavlja, generalu Gotovini uručili su i darove. Istaknuti akademski slikar Josip Botteri Dini je umirovljenom generalu darovao sliku naziva “U počast Zadru” koju je naslikao u akril tehnici, a koja prikazuje katedralu Sv. Stošije. Također je dobio i suvenire galerije Laudato. Darove su mu uručili Josip Botteri Dini, direktorica Laudata Ksenija Antonija Abramović i upravitelj svetišta Sv. Šimuna i kancelar Zadarske nadbiskupije, don Josip Lenkić.

Na kraju svete mise zbor je zapjevao pjesmu “Bože čuvaj Hrvatsku”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...