Gotovina: “Neću u politiku, to nije moj izbor!”

Iako su se na društvenim mrežama pojavile inicijative koje žele Antu Gotovinu za predsjednika države, nedavno oslobođeni haški pritvorenik odbacio je sve spekulacije da se želi baviti politikom.

‘Ne, bavljenje politikom nije moj izbor’, kratko je u razgovoru za HRT kazao Ante Gotovina. Time je odbacio sve spekulacije koje su se zadnjih tjedan dana pojavile u javnosti, potaknute željom pojedinih građana koji su gotovinu već vidjeli na mjestu predsjednika države.

Nije tajna da se politika zadnjih godina bavila Gotovinom, a politici se približio i njegov kum Željko Dilber, koji je predsjednik HDZ-ovog Odbora za branitelje. O Gotovini u političkom životu za Radio Zadar progovorio je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

‘General Gotovina je nadstranačka pojava i fenomen kao i gospodin general Markač i mislim da ih ima pravo svojatati čitava Hrvatska i nemojmo ga u ovom momentu politizirati ni stranački opredjeljivati. Iako, ja bih volio jednog dana ako se odluči baviti politikom da to bude politika koja je vodila, kao i stranka koja je vodila obrambeni rat i negdje na tragu političkoga učenja Franje Tuđmana, za kojeg znam da ga jako respektira i da ima jedan odnos prema njemu’, rekao je Karamarko.

Karamarko je bio jedan od nekolicine političara koji su zajedno s građanima danas Gotovinu dočekali u Zadru, gdje se održavalo slavlje povodom Dana Zadra, ali i povratka generala.

‘Ovaj dan ja sam čekao tako dugo i na kraju krajeva došao sam kući, došao sam među svoje. Svi se mi poznamo i svi imamo nešto zajedničko i na kraju imamo jedan lijepi dan. Sigurno da Dan grada Zadra i blagdan Svetog Krševana je jedan dobar trenutak da se svi zajedno sastanemo jer tu su svi momci iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine koji su bili sastavni dio sustava obrane, pa i ovoga grada’, prokomentirao je Gotovina na HRT-u svoje dojmove nakon današnjeg dana.

Govoreći o haškom pritvoru, Gotovina je kazao da ga je vodila vjera u pobjedu.

‘To je bio moj put, nisam imao drugi izbor, ali sam došao do cilja. Na kraju krajeva, pobijedili smo i to je naša zajednička pobjeda’, rekao je Gotovina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...