Hajduk u završnici slomio bunker Zadra, tri napadača za tri pogotka

Dvoboj kup-pobjednika Hajduka i Zadra izmamio je pljesak poljudskih tribina za obje momčadi na predstavljanju. S obzirom na početak, žestoki ulazak i žuti karton Maloče nakon samo 66 sekunda utakmice, činilo se da će Hajduk pritisnuti Zadar u njegov kazneni prostor dok gostujuća obrana ne popusti.

To se u ipak nešto blažem obliku i dogodilo. Hajduk je od prve minute kružio oko Zadrovog kaznenog prostora kao mačka oko vruće kaše, a gosti zatvoreni u obrambenu ljušturu koncentrirano se branili. Hajduku je očito nedostajao “playmaker” koji bi svojom individualnom kvalitetom napravio prevagu i “probio” zadarski bunker, prenosi Sportnet.

U sedmoj minuti Caktaš je bio najviši u skoku na drugoj vratnici, no gostujući vratar Ježina odlično je reagirao. Zadarski vratar bio je na pravom mjestu u svim Hajdukovim pokušajima koji su prošli kroz obranu Zadra.

Prvi prelazak centra Zadar je skoro okrunio neočekivanim vodstvom. Begonja je u 38. minuti “podvalio” loptu prema mladom Perici, koji je krenuo prema Blaževiću i pucao s ruba kaznenig prostora, no Hajdukov je to vratar “skinuo”. Pet minuta kasnije Andrijašević puca glavom u padu na prvoj vratnici, zadarski vratar i to je uspio odbiti. Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka.

Hajdukov trener Krstičević nije čekao, u svlačionici je ostavio Milića, napad ojačao Maglicom. No, do vodstva je skoro došao Zadar. Maloča je izgubio jednu loptu na 30 metara, Perica došao u dobru situaciju i pucao, Maloča je stigao odbiti, preletjela je lopte vratara Blaževića i odsjela na gredi.

Novog napadača Krstičevićje ubacio u 58. minuti, no na razočaranje publike to nije bio Tomislav Kiš. Marko Bencun ni kriv, ni dužan, “popio” je zvižduke koji su bili namijenjeni Krstičeviću, a tribine su skandiranjem pozvale mladog reprezentativca koji se zagrijavao pored terena.

Krstičević nije dugo izdržao, podigao je Kiša, no dok je mladi napadač čekao ulazak – Hajduk je poveo. Andrijašević je s lijevog ulaza u kazneni prostor pronašao usamljenog Ivana vukovića na 11 metara, koji prihvaća loptu i prizemnim udarcem je šalje u mrežu za konačno i zasluženo vodstvo Hajduka.

Ušao je potom i Kiš, baš umjesto strijelca Vukovića i već nakon dvije minute sjajnom loptom izbacio Maglicu jedan na jedan s vratarom, no nije Maglica uspio provući loptu pored Ježine. Ali zato je uspio – Marko Bencun. U 74. minuti Caktaš ga je pronašao usamljenog na lijevom rubu kaznenog prostora, Bencun je smirio loptu i fino naciljao bliži kut za potvrdu pobjede Hajduka.

Nije tu bio kraj, uspio se i ljubimac tribina upisati među strijelce. Igrala se 79. minuta, Caktaš je odlično probio desni bok i ubacio, Maglica je prvi pucao, pogodio vratnicu, ali u blizini je bio Tomislav Kiš i uz erupciju oduševljenja pogodio za 3:0. Koliko god Maglicu neće, toliko Kiša očito “ljubi” gol.

Iza Hajduka je tako vrlo uspješan tjedan, dvije pobjede protiv Splita i pobjeda protiv Zadra – vratilo se dobro raspoloženje na Poljud.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...