Haljina iz ‘Čarobnjaka iz Oza’ prodana za 480.000 dolara

Uz haljinu Dorothy Gale, na aukciji ‘Icons and Idols 2012’ bilo je ponuđeno još 800 predmeta vezanih uz filmove i filmske zvijezde. Ponuđen je i komad svadbene torte s vjenčanja princa Charlesa i lady Diane koji je prodan za 1375 dolara.

Karirana plavo bijela haljina koju je glumica Judy Garland nosila u filmskom hitu “Čarobnjaku iz Oza” prodana je u subotu za 480.000 dolara, objavila je aukcijska kuća Julien’s Auctions.

Ime kupca haljine koju je dizajnirao MGM-ov dizajner Adrian nije otkriveno. Iako je nekoliko identičnih haljina sašiveno za produkciju, haljina koja se prodala jedina je verzija koju je glumica odjenula u filmu iz 1939. godine i ujedno jedina originalna haljina koja je preživjela zub vremena. Početna cijena je bila 200 000 dolara.

Uz haljinu Dorothy Gale, na aukciji “Icons and Idols 2012” bilo je ponuđeno još 800 predmeta vezanih uz filmove i filmske zvijezde, poput scenske odjeće glumica Marilyn Monroe, Katherine Hepburn, Rite Hayworth i mnogih drugih hollywoodskih glumica. Ponuđen je i komad svadbene torte s vjenčanja princa Charlesa i lady Diane koji je prodan za 1375 dolara, ali i komad torte s vjenčanja njihova sina princa Williama i Kate Middleton koji je postigao cijenu od 7500 dolara.

Na istoj je aukciji za 38,400 dolara prodana i haljina koju je Julie Andrews nosila u filmu “Moje pjesme, moji snovi”.

U posljednje su vrijeme hollywoodski kostimi vrlo traženi na aukcijama. Prošle je godine, primjerice bijela haljina Marilyn Monroe iz filma “Sedam godina vjernosti” prodana za rekordnih 4,6 milijuna dolara, a haljina Audrey Hepburn iz filma “My Fair Lady” za 3,7 milijuna dolara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...