HDZ-ovci se obrušili na Kukurikavce

Lokalni HDZ-ovci, točnije, pripadnici županijskog odbora na čelu s predsjednikom, Božidarom Kalmetom, ugostili su u svojim prostorijama predstavnike medija. I to s vrlo jasnim ciljem – blaćenja vladajuće koalicije.

U zemlji koja je u recesiji, plaće su male a sve veći je i broj nezaposlenih, porez koji najavljuje Vlada, razvlastit će Hrvate od naslijeđenog vlasništva i godinama stjecanih nekretnina. Zato se mi u HDZ-u protivimo ovom prijedlogu zakona, izjavio je Božidar Kalmeta, prozivajući Vladu.

Uz Kalmetu, bukvicu vladajućima održali su i župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Benkovca i saborski zastupnik, Branko Kutija, načelnik Preka, Ante Jerolimov, te gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić, koji se i nekoliko sati ranije osvrnuo na najavljene poreze, govoreći na svom kolegiju. Među spomenutima, nalazili su se još i Nevenka Marinović te predsjednik županijske skupštine, Željko Lončar, koji, ovog puta, nisu bili posebno rječiti.

Da su spremni na sve izazove koje donosi budućnost, HZD-ovci su pokazali i svojim odgovorom na pitanje kako bi oni riješili pitanje ovog poreza. Tajna, naime, leži u francuskom modelu, koji ne oporezuje objekte ispod određene vrijednosti, no istakli su i činjenicu kako veliki broj zemalja, zapravo, ovakav porez nema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...