Protive se porezu na imovinu

HDZ-ovci se obrušili na Kukurikavce

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Lokalni HDZ-ovci, točnije, pripadnici županijskog odbora na čelu s predsjednikom, Božidarom Kalmetom, ugostili su u svojim prostorijama predstavnike medija. I to s vrlo jasnim ciljem – blaćenja vladajuće koalicije.

U zemlji koja je u recesiji, plaće su male a sve veći je i broj nezaposlenih, porez koji najavljuje Vlada, razvlastit će Hrvate od naslijeđenog vlasništva i godinama stjecanih nekretnina. Zato se mi u HDZ-u protivimo ovom prijedlogu zakona, izjavio je Božidar Kalmeta, prozivajući Vladu.

Uz Kalmetu, bukvicu vladajućima održali su i župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Benkovca i saborski zastupnik, Branko Kutija, načelnik Preka, Ante Jerolimov, te gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić, koji se i nekoliko sati ranije osvrnuo na najavljene poreze, govoreći na svom kolegiju. Među spomenutima, nalazili su se još i Nevenka Marinović te predsjednik županijske skupštine, Željko Lončar, koji, ovog puta, nisu bili posebno rječiti.

Da su spremni na sve izazove koje donosi budućnost, HZD-ovci su pokazali i svojim odgovorom na pitanje kako bi oni riješili pitanje ovog poreza. Tajna, naime, leži u francuskom modelu, koji ne oporezuje objekte ispod određene vrijednosti, no istakli su i činjenicu kako veliki broj zemalja, zapravo, ovakav porez nema.

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar