Hrvatska najbolja destinacija za kratka putovanja

Iz Velike Britanije stižu odlične vijesti za hrvatski turizam. Prema ocjenama turističkih profesionalaca, Hrvatska je proglašena najboljom nadolazećom destinacijom za kratka putovanja, javlja Dnevnik.hr.

Crni londonski taksi Mickov je zaštitni znak. U poslu mu dobro dođe i poznavanje hrvatskih simbola.

– Nogomet je najprepoznatljiviji hrvatski simbol, uz to naravno i hrvatske kockice. Modrić je najpoznatiji hrvatski nogometas – priča Mick za Novu TV.

No, u metropoli s više od sedam milijuna stanovnika mnogi niti ne znaju gdje se Hrvatska nalazi. Jedna Londončanka dvoumila se jesmo li susjedi Bugarskoj ili Turskoj.

Znaju zato vrsni britanski turistički stručnjaci koji su nas nagradili.

– Hrvatska je ove godine pobijedila u kategoriji takozvanih short-haul destinacija, znači, to se mjeri po duljini leta. Destinacije do tri sata leta su short-haul i u toj kategoriji mi smo izabrani za destinaciju godine -, pojasnila je direktorica HTZ-a Meri Matešić.

A upravo taj oblik putovanja je u porastu u turističkim rezervacijama. Govori predsjednik Europske asocijacije putničkih agencija Boris Žgomba:

– Trendovi short-break, odnosno kratkih putovanja su sve traženiji. Naime, danas sa kvalitetnim aviolinijama vi imate mogućnost putovati na jedan, dva, tri, četiri ili više dana.

Iako turisti posjećuju i Englesku, strana ljetovališta su itekako tražena. Sunčano i toplo vrijeme u Londonu je prava rijetkost, pa mnogi Britanci zamijene šetnju Hyde Parkom putovanjima. Na godinu ostvare 60 milijuna putovanja i pritom potroše 35 milijardi funta.

U Hrvatsku ih je ove godine stiglo 300.000. Iduće godine, očekuje se, uz našu će ih obalu šetati još i više.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...