I Hrvati imaju svog James Bonda!

U prepunoj dvorani zadarske Matice Hrvatske predstavljen je drugi književni uradak autora Zdravka Vukića. Riječ je o romanu naziva Borna Vitez – Sve za Hrvatsku, kojega su promotori okarakterizirali kao hrvatsku inačicu popularnog Jamesa Bonda.

Ovo je, inače, drugi nastavak priče o istoimenom junaku. Vukić je svog akcijskog junaka smjestio na zadarsko područje u doba nakon Domovinskog rata, na radno mjesto inspektora ministarstva policije – specijalnog agenta. Osim što je bivši hrvatski branitelj, Borna Vitez je sposoban i domišljat mladi čovjek, miljenik žena i hedonist. No prije svega, on je domoljub. Na 130 stranica romana je opisana njegova borba za spašavanje Hrvatske od potpune katastrofe. Roman se ističe po tome što spaja akciju sa stvarnim činjenicama iz hrvatske bliske povijesti, čime je autor želio privući čitatelje iz raznih generacija.

Dojmljivo, zanimljivo, zabavno i čitljivo djelo. Šteta ne pročitati! – kazao je Božidar Šimunić, predsjednik zadarskog ogranka Matice Hrvatske. Pohvalio je Vukićeve autorske vještine i umijeće pretvaranja imaginacije u stvarnost. Dalje je naglasio kako je ovaj roman podvrsta kriminalističkog i detektivskog romana s elementima domoljublja što ga svakako čini zanimljivijim.

Zdenko Vukić je inače 38-godišnjak iz Našica, diplomirao je pravo i aktivan je na političkoj sceni Našica. Od studentskih dana je društveno angažiran, te je 1993. godine u Našicama bio osnivač i glavni urednik strip magazina Vitez. Prvi nastavak Borne Viteza naziva Operacija Slavonija je izdan prije 3 godine, a u njemu se junak također borio protiv onih čija se mržnja za Hrvatsku protezala još od doba Drugog svjetskog rata.

[nggallery id=84]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...