Interni natječaj MUP-a za 50-tak radnih mjesta

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je interni oglas kojim bi se u Policijskim upravama, pa tako i u Zadarskoj, trebala završiti kadrovska rošada koja traje od još od ljeta.

Uz treći natječaj za 50-tak policijskih službenika, uglavnom voditelja odjela i njihovih pomoćnika te zapovjednika interventne policije s dvojicom pomoćnika, u PU zadarskoj očekuju se još dva ponovljena natječaja za načelnike Prve policijske postaje i policijske postaje Obrovac. Kako su se netom izabrani načelnici tih postaja javili na natječaja za voditelje službi i dobili nova radna mjesta, internim natječajem će se tražiti novi ili će se imenovati stari, sada privremeni načelnici, piše 057info.

Iako je ustroj ostao isti, promijenili su se nazivi, pa su primjerice dosadašnji odsjeci postali odjeli. Očekuje se da će se na internom natječaju prijaviti isti ljudi, dosadašnji šefovi u roku od osam dana, a hoće li zadržati svoja radna mjesta, trebalo bi pokazati testiranje. Ali i novi kandidati. Jer, bez načelničkih mjesta ostali su do sada visokopozicionirani policijski službenici koje javnost najviše poznaje, kao što su Ivan Gambiraža, Nikola Šindija i Gašpar Begonja, Mladen Gulan, te Ranko Parancin. Oni nisu prošli na dosadašnjim natječajima te će svoje novo radno mjesto, nema sumnje tražiti u najnovijoj kadrovskoj križaljci.

Ovo je prvi put da se policijska uprava rješava putem natječaja pa je jasno da je policija zaokupljena novim kadroviranjem. Ali je dojam i da se policija birokratizira obzirom koliko je radnih mjesta oglašeno internim natječajem.

U Operativno komunikacijom centru imenuje se petoro voditelja smjena, ali i petoro pomoćnika voditelja smjena. Načelnici policijskih postaja imaju po tri pomoćnika u prvoj, a po dva u preostalih deset postaja. Kada se sve to zbroji i oduzima, jasno je zbog čega se odgovorni u policiji žale kako je malo policajaca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...