Karamarko: “Protiv sam objavljivanja registra branitelja”

Tomislav Karamarko, prvi čovjek HDZ-a i donedavni ministar unutarnjih poslova, koji je u subotu boravio u Zadru na proslavi Dana grada Zadra, za naš list prokomentirao je stav stranke glede objave registra hrvatskih branitelja.

Protiv sam objavljivanja liste branitelja jer to može imati razne negativne konsekvencije za ljude koji se nađu na toj listi, a koji nisu lažni branitelji. Nemam ništa protiv da se objavi lista tih lažnih branitelja. Postoje razni načini i institucije preko kojih se do njih može doći. Ako dođu do podataka o lažnim braniteljima, neka ih objave, kaže Karamarko dodajući kako se ljudi mogu naći na “tim kojekakvim listama” i zbog toga kasnije imati velike probleme, piše Zadarski list.

Pitanje je koliko još ima tih raznih suludih optužnica po raznim ladicama u Srbiji. Mi nismo za to da se prikrivaju lažni branitelji. Dapače! Ali smo protiv da se to radi na ovaj način jer mislimo da može izazvati razne nesporazume i razdor i tko zna što. Ova vlast je, međutim, spremna na objavljivanje razno-raznih lista, one koji ne plaćaju porez… To su sve razni stupovi srama. Ne znam jesu li to naslijedili iz ’45. – oglasna ploča “ti i ti nisu dobri” i tako dalje. Država ima instrumentarije za detekciju lažnih branitelja od vojne policije pa na dalje, kaže Karamarko. Upitan zna li za neki slučaj da je do sada otkriven, odgovara da ne zna ni za jedan i dodaje kako vjeruje da ih ima.

Lažni branitelji, lažni invalidi… To zvuči atraktivno i mnogi će reći “e, mi to želimo, neka ih objave”, ali mi ne želimo. To nije dobro, zaključio je Karamarko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...