Karamarko: “Vlada trapavo gradi odnose s EU”

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas da je posjet američke državne tajnice Hillary Clinton vrlo dobar za Hrvatsku i kako je dobro da učvršćujemo dobre veze sa SAD-om, ali smatra da Vlada ‘vrlo trapavo’ gradi odnose s Europskom unijom (EU) u koju Hrvatska treba ući za nekoliko mjeseci.

“Čuli ste isto tako da naši prijatelji Amerikanci traže da se neki poslovi obave do ulaska (u EU) i da se neki naši ne mogu osjećati uvrijeđeno zbog dobronamjernih sugestija i želja naših europskih i američkih saveznika”, odgovorio je Karamarko na pitanja novinara nakon što je sa stranačkim izaslanstvom položio vijence i zapalio svijeće na Mirogoju i Oltaru domovine.

Na novinarsku tvrdnju da je američka državna tajnica pohvalila Hrvatsku, Karamarko je odgovorio da je HDZ-ova vlada napravila snažan iskorak u proteklih šest godina i završila pregovore i kako je sigurno da ljudi koji sa strane sagledavaju te procese mogu samo pohvaliti.

Upitan ne odnose li se te pohvale na djelovanje aktualne vlade, Karamarko je rekao kako misli da ne i podsjetio da je bivša premijerka Jadranka Kosor potpisala pristupni ugovor s EU.

“Vidjeli smo da je u proteklih nekoliko mjeseci, gotovo godinu dana, ova vlada svojim nizom nezgrapnosti zbunila ljude koji su gradili te dobre odnose. Nadam se i računam na to da će napokon biti racionalni i da će ovaj postupak koji se zove – samo nemojte ništa pokvariti – dovesti do kraja”, izjavio je predsjednik HDZ-a.

Na pitanje o mogućem novom poskupljenju struje, Karamarko je rekao kako je očito da će se “opet morati posezati u džepove građana” i misli da je samo pitanje trenutka kad će se to dogoditi.

U povodu Svih svetih i Dušnog dana, HDZ-ovo izaslanstvo položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Zida boli, Središnjeg križa i na grobu prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja stranke dr. Franje Tuđmana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...