Kerum: “Svi se čude kako sam uspješno došao do brojke od nula radnika”

Splitski gradonačelnik Željko Kerum ipak je živ: ukazao se u razgovoru za TV Mrežu, objavio da se više ne namjerava kandidirati na izborima i pohvalio činjenicom da njegove tvrtke više nemaju nijednog zaposlenog. Mladima koji se namjeravaju baviti biznisom savjetovao je da paze što potpisuju i ne vjeruju bankama jer su to najveće štetočine hrvatskog društva.

‘Banke su se obogatile, a tvrtke i građani propadaju. Mladi neka paze u što ulaze jer će banke uzeti naknadu za svako pisamce koje im pošalju kući, sve će im naplatiti trostruko’, kazao je Kerum, očito pod dojmom vlastitog problema s Hypo bankom.

Ona mu je, naime, blokirala tvrtku Kerum koja je bila jamac u kreditu za hotel Marjan, pa je nakon toga uslijedila velika rasprodaja carstva koje je nekad zapošljavalo skoro tri tisuće radnika.

‘Kad sam krenuo u politiku, imao sam tri tisuće ljudi, ali nisam znao da ću imati takve medijske napade i da ću se tako zamjeriti političarima. Ne kažem da je itko kriv za moju situaciju, ja sam napravio greške u poslovanju jer sam u kriznom vremenu započeo velike i skupe projekte koje nisam završio. Morao sam prodati trgovinu, a svi su se čudili kako sam uspješno došao do brojke od nula radnika. Ljudi su mi bili prioritet, da sam ostao s obvezama prema njima, dogodio bi se bunt. Riješio sam i zaposlene, i Poreznu upravu, i dobavljače, i banke’, tvrdi Kerum.

Ostao mu je tek Marjan, skupi hotel u koji je navodno već uložio 113 milijuna eura i koji ne želi prodati u pola cijene. ‘Neću, borit ću se do kraja pa makar izgubio sve’, kazao je.

‘Ako se hotel ne otvori do idućeg ljeta, to će biti znak da se neće otvoriti ni u idućih sedam godina. Dakle, ili ćemo postići dogovor s Hypo bankom ili ćemo ići na sud i taj proces će trajati jako, jako dugo’, najavljuje splitski gradonačelnik. Tvrdi da samo u Splitu posjeduje 600 tisuća kvadrata vrijednog zemljišta na kojemu se može graditi, no to je ‘kao roba na lageru za koju nema kupaca’.

‘Kad nekome ide dobro, svi su oko njega i svima je dobro. A kada krene nizbrdo, okreću leđa. Treba ostati čovjek do kraja i onima koji su se makli od mene kada sam došao u probleme poručujem da to najbolje govori o njima’, gorko je kazao Kerum.

Smatra da je bilo sasvim logično suspendirati njegovu zamjenicu Anđelku Visković jer je bilo očito da je ona sama donijela odluku o distanciranju, a tvrdi da Hrvatska građanska stranka odlično funkcionira jer ima dva zastupnika u Saboru, za razliku od velikih stranaka poput HSS-a i HSLS-a.

‘Siguran sam da se više neću kandidirati za gradonačelnika, ali imat ćemo kandidate i u Splitu i u drugim gradovima. Mislim da su bez obzira na medije građani svjesni koliko dobrih stvari smo napravili’, zaključio je Kerum. Predviđa da će na lokalnih izborima HGS ‘postići vrlo dobar rezultat’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...