KK Zadar ostao bez bodova

Košarkaši Zadra doživjeli su novi poraz. Na domaćem terenu, pred oko 5.000 gledatelja, u Krešinom domu, bolji je bio makedonski MZT, predvođen Zadranima Todorom Gečevskim i Alešom Pipanom. Na kraju priče, rezultat 68:76 daje potpuno drugačiju sliku dva lica Zadra koja su večeras izašla na parket.

U desetom kolu košarkaške ABA lige Zadar u dvorani Krešimira Ćosića dočekuje skopski MZT. Mladoj zadarskoj momčadi to je prilika da se susretne s prošlosezonskim trenerom Alešom Pipanom, a posjetom Višnjiku Todor Gečevski će se prisjetiti na pet godina provedenih u Zadru.

Početnih 2:0 jedino je vodstvo Zadrana u cijeloj utakmici. Gostujuća momčad do pete se minute odlijepila na osam poena prednosti. Premda se domaćini uspjeli približiti, Makedonci su tricama Davisa i Gečevskog uspjeli zadržati protivnike na minus osam do kraja četvrtine, prenosi Sportnet.

Koševi su mirovali sve do 13. minute, i poena Kaštropila. U 18. minuti Makedonci dolaze do najveće prednosti od +12, nakon čega se opuštaju, i Zadrani preko Krasića rade seriju za smanjenje rezultata, te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 32:36.

U drugom poluvremenu Zadrani su se u potpunosti približili protivnicima. Krasić je ponovno efikasan, i dovodi svoju momčad na samo dva poena zaostatka, no do željenog izjednačenja Zadrani nisu stigli. Stojanovski i Gečevski predvodili su svoju momčad u velikoj seriji – Makedonci su ostvarili čak 26 poena, dok Zadranima s tri poena u trećem periodu ništa nije išlo od ruke. U posljednje dvije minute Ramljak postiže tri poena, a pridružuje mu se i Krasić za -18.

Unatoč visokom zaostatku Zadrani se nisu predavali. Krasić ostvaruje novih pet poena, a za smanjenje rezultata pridružuju mu se Vrbanc i Prostran. U posljednje dvije minute Zadrani se u potpunosti približavaju gostima, te dolaze na samo četiri poena zaostatka. Ipak, iskusni Makedonci uspjeli su sačuvati ranije stečeno prednost, te odnose bodove s Višnjika.

Zadrane je predvodio Krasić s 24 poena, dok je u skopskoj momčadi najbolji bio Bakić s 19.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...