Kristijan Kapović kandidat SDP-a za načelnika Vira

Aktualni načelnik Kristijan Kapović bit će SDP-ov kandidat za načelnika Općine Vir na lokalnim izborima 2013. Potvrdio je to sam Kapović, navodeći kako se njegovim prestankom članstva u ovoj stranci ništa nije promijenilo.

Kapović je prestao biti članom SDP-a nakon što se na predsjedničkim izborima izjasnio za Bandića pa će, unatoč tome što ova činjenica evidentno nije ugrozila njegov lidersku poziciju u odnosu na virski SDP, formalno biti u poziciji nestranačkog kandidata analognoj onoj u kojoj će, primjerice, biti kandidat ove stranke za zadarskog gradonačelnika Ivo Bilić, piše Zadarski list.

 

Nastavio suradnju sa SDP-om

– Ja sam nastavio surađivati sa SDP-om i drugim koalicijskim partnerima, u našem Vijeću se nije promijenilo ništa. To su ljudi s kojima surađujem deset godina. Općinska organizacija SDP-a Vir je još u svibnju na konvenciji donijela odluku da na izbore ide sa mnom kao kandidatom za načelnika općine i u koaliciji sa HSS-om i HSLS-om, rekao je Kapović.

U Općinskom vijeću Vira danas je na vlasti upravo koalicija u ovakvom sastavu, s tim što je predsjednik Vijeća Mate Radović koji je odnedavna i predsjednik županijskog HSLS-a, dok je zamjenik načelnika haesesovac Tomislav Bašić.

HSS-u bi trebalo pripasti mjesto kandidata zamjenika općinskog načelnika i na lokalnim izborima u svibnju, a HSLS-u, osvoji li koalicija većinu u Vijeću, mjesto predsjednika Vijeća. Kapović napominje i kako tri stranke drže vrata otvorenima još za HNS.

– Ova je opcija na vlasti 12 godina, ja sam načelnik deset godina. Vir je velik i ima puno očekivanja, a naš je cilj završiti započete projekte. Sada smo na pola puta i stvar je osobne odgovornosti nastaviti dalje s projektima. Politička platforma ostaje ista, dodao je Kapović.

 

“Kaznene prijave – bacanje prašine u oči”

Kapović odbacuje mogućnost da bi mu u kampanji mogao naštetiti podatak o dvjestotinjak prijava podnesenih policiji protiv njega, pa niti činjenica da se protiv njega na Općinskom sudu u Zadru vodi postupak u kojem ga tužiteljstvo tereti da je kao vlasnik kafića nesavjesno vodio poslovne knjige i za razdoblje od tri godine izbjegao plaćanje poreza na dohodak, PDV-a i doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u ukupnom iznosu od 163.000 kuna.

– To traje od 2007. godine kad je podignuta kaznena prijava, a od tad sam odradio izbora i izbora. U tome nema temelja i to je samo bacanje prašine u oči od strane političkih protivnika. Kako to da nakon toliko kaznenih prijava aparat države nije okrenuo prema onima koji su ih podnijeli, jer je neistinito prijavljivanje kazneno djelo? Očito je da sam određenim ljudima meta, zaključio je Kapović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...