Cestitka_Uskrs

Masterchefovi se natjecali u kreativnosti

Natjecatelji Masterchefa su u 32. epizodi imali priliku u timovima pokazati koliko su kreativni. Nikola i Palfi ponovo su se istakli, a odmah za petama bili su im i Petra Gerić i Kike

U 32. epizodi kandidati se još jednom nalaze u drugom po redu tjednom izazovu – Testu kreativnosti. Ipak, ovaj Test kreativnosti se razlikuje od dosadašnjih jer su kandidati u Tjednu timskog rada gdje kuhaju u parovima te skupno odgovaraju za jela koja pripreme.

Glavnu namirnicu koju će u svom kuhanju koristiti svi timovi birali su Nikola i Marko Palfi – ´najmanje loš´ tim u jučerašnjoj Kutiji iznenađenja. Hrvoje, koji jučer nije uspio završiti svoje jelo te ga kao takvog nije servirao žiriju, misli da će današnji izbor namirnica biti ziheraški te da bi on možda odabrao nešto što nije nitko radio poput algi.

Marka Palfija i Nikolu čekao je zanimljiv odabir između tri potpuno različite namirnice – sipe, svinjskog vrata i jagoda.

´Očito je, vratina!´, kazao je Nikola.

Kandidati su imali pravo po jednom paru odabrati osam dodatnih namirnica. Palfi i Nikola su za to imali četiri minute, a ostali parovi duplo manje vremena. Mate je zamolio kandidate da naprave dobra jela da ni bi jeli loše dva dana za redom.

 

Ziheraški odabir vratine

Svinjski vrat je, prema Palfijevom mišljenju zahvalna namirnica koju je teže ´uništiti´ od janjetine. U smočnici mu je prvi put do sada u Testu kreativnosti bilo ugodno.

´Birali smo za sebe. Htjeli smo u tandemu napraviti tanjur po kojem će se vidjeti da smo iz Međimurja´, zaključio je Palfi.

Marka Raića Nikolin i Palfijev odabir nije uopće iznenadio. Za kuhanje su kandidati na raspolaganju imali sat vremena, a žiri je upozorio kandidate da će ih slati na galeriju ukoliko vide sirovu svinjetinu, te da je neće niti probati.

Hrvoje je počeo kuhati sa satom na ruci te ga je nakon upozorenja žirija stavio u ladicu. Po njegovim prijašnjim iskustvima mislio je da će sat vremena za pripremu mesa biti dovoljno, ali meso je i nakon sat vremena ostalo sirovo odnosno krvavo.

´Ne mogu si objasnit! Meso pečeno sat vremena na 250°C – sirovo!´, rekao je Hrvoje.

Nikola je za vrijeme kuhanja Palfija shvatio kao šefa kuhinje i tako su organizirali posao.

´Kod serviranja sam Marku dodavao stvari jer je žiri taman bio oko nas pa da ne ispadne da ne radim ništa´, rekao je u šali.

Ines je zadovoljna svojim tanjurom koji je radila s Markom Raićem.

´Tanjur je ispao genijalno! Kad dva genijalca rade, mora tako ispasti´.

Dinu je jelo Petre Gerić i Kike bilo ukusno iako je možda imalo previše različitih garnitura.

´Kad opisujete jelo, skratite cijelu stvar i počnite od glavne namirnice. Ne morate toliko komplicirati´, savjetovao im je.

Radovanu bi jelo Ivane i Marka Mateija bilo odlično bez umaka.

´Da biste kuhali pretenciozno, morate znati što radite. Na ovom tanjuru mi se ne čini da ste znali što radite´, komentirao je Mate jelo Marka Raića i Ines.

Mate se nasmijao Stankovoj i Časlavovoj prezentaciji jela koju je uspoređivao s opankom i leptirom.

´Ovakve načine serviranja smo odavno nadišli´, kazao je Dino i dodao da načelno nije zadovoljan njihovim tanjurom.

 

Međimurci u Izazovu šefa kuhinje

Dino je kazao da je ovo današnjim ´galeristima´ Petri Plantak i Hrvoju ovo možda zadnji tjedan u Masterchefu. Radovan ih je zamolio da se trgnu. Mate je kazao da kandidatima evidentno bolje leži roktavo od janjetine, ali da nisu na kućnom roštilju već na Masterchefu.

´A ništa, ako je vrijeme da idemo doma, idemo doma. Smatram se timskim igračem, ali ne znam što se dogodilo´, rekao je Hrvoje.

Ovaj put je žiri odabrao one koji su kuhali bolje, a ne manje loše od ostalih. Najbolja dva para bili su Petra Gerić s Ivonom Kristinom i Palfi u paru s Nikolom.

´Današnji pobjednici su Međimurci´, rekao je Radovan.

Palfi je sretan radi pobjede i vjerovao je da će upravo ova četvorka danas biti naprijed. Nikola je također sretan i drago mu je radi Palfija koji još nije bio u Izazovu šefa kuhinje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...