Microsoft isforsirao Kin?

Wired je došao u posjed nekoliko internih Microsoftovih videa u kojima se vidi kako se pojedinci muče tijekom testiranja mobilnih telefona serije Kin, koja je na tržište lansirana prije nešto više od dvije godine. Najčešći prigovor je bio da su telefoni neresponzivni, odnosno da su spori, da imaju predugo vrijeme reakcije na interakciju korisnika s ekranom osjetljivim na dodir pa korisniku nije jasno obavlja li u međuvremenu telefon neku zadaću ili je možda korisnik promašio željeni “gumb” na ekranu.

Istina je da se radilo o pretprodukcijskim primjercima, ali čini se da Microsoft jednostavno nije učinio dovoljno na rješavanju nedostataka ovih telefona. Ili Sharp, koji je Kinove proizvodio, ako su neresponzivni bili zbog hardvera.

Iz Wireda tako telefone Kin komentiraju kao preskupe, s premalo aplikacija, a u konačnici jednostavno grozne. Unatoč negativnim reakcijama “beta-testera”, Microsoft je ove telefone namijenjene mladima i općenito korisnicima društvenih mreža svom silom htio vidjeti na tržištu. Međutim, kupci jednostavno nisu prihvatili ovaj poluproizvod i Microsoft ga je povukao iz prodaje samo 48 nakon što se pojavio na tržištu. Videe možete pogledati na Wiredovim stranicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...