Milić: “Morate biti različiti da bi uspjeli”

Proteklog vikenda je u Sarajevu održana dvodnevna konferencija za studente novinarstva i odnosa s javnošću pod nazivom PR Arena International. U organizaciji Apriori komunikacije je održana već četvrtu godinu zaredom, no ove godine je poprimila internacionalni karakter time što je ugostila oko 400 studenata iz cijele regije – BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije i Crne gore.

Zadnje predavanje je održao Goran Milić, sadašnji direktor Al Jazeere Balkans. Tema njegovog izlaganja je bila „Što je vijest za Al Jazeeru?“. U njemu je studentima kao dugogodišnji televizijski novinar objasnio koje su promjene zatekle televizijsku vijest i novinarstvo uopće od osamdesetih godina prošlog stoljeća pa sve do današnjeg digitalnog doba.. Također je istaknuo kako je novinarstvo posao u kojem se riskira svakodnevno, pa uspješan novinar zbog samo jedne objavljene informacije može zauvijek nestati s medijske scene, i obrnuto.

– Ako budete obični novinari, bit ćete švorc cijeloga života, kazao je Milić. Studente je time ohrabrio na različitost, koju je postavio za jedan od najbitnijih faktora za uspjeh ne samo u novinarstvu, već i u bilo kojoj drugoj struci.

Studenti su u dvodnevnom programu također imali priliku čuti predavanja PR stručnjaka iz cijele regije, kojima nisu oklijevali postaviti brojna pitanja. Veliku pozornost studenata su također privukla dinamična predavanja Dalibora Fuštara, menadžera za marketing i prodaju u Pumi, te Nataše Kuzmanovski, direktorice korporativnih komunikacija u Unicredit Bank Srbija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...