Mimohod Benkovac-Nadin-Škabrnja

Trodnevni program obilježavanja 21. obljetnice stradanja Škabrnje završava mimohodom Benkovac-Nadin-Škabrnja. Polazak je iz Benkovca u 8 sati, dolazak i polaganje vijenaca u Nadinu očekuje se oko 11 sati, a dolazak u Škabrnju i polaganje vijenaca na spomen-obilježju masovne grobnice u Škabrnji oko 13 sati.

Podsjetimo, jučer je održana središnja komemorativna svečanost u Škabrnji. Ministar obrane Ante Kotromanović podsjetivši na zločin u tom mjestu 18. studenoga 1991., rekao je kako su u tom mjestu goloruki išli na tenkove, no da je na sreću u Zborno područje Split došao Ante Gotovina te nije dugo trebalo čekati na “Maslenicu” i “Oluju”.

Dana 18. studenoga 1991. u Škabrnji je stradalo 48 civila i 15 branitelja, a stradanja su se nastavila i 19. studenoga u Nadinu – 12 civilnih žrtava, troje nestalih i četiri poginula vojnika. Do kraja rata i oslobođenja “Oluji” u Škabrnji je stradalo ukupno 86 civila i branitelja.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...