Na Sljemenu palo 10-ak centimetara snijega!

Hrvatski autoklub javlja da su zimski uvjeti proglašeni na većini cesta u Gorskom kotaru, riječkom zaleđu i u Lici. Snijeg je počeo padati sinoć, na Sljemenu je napadalo već deset centimetara, a tijekom petka trebalo bi ga biti i u nizinama.

Prema izvješću HAK-a malo prije 7 sati, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb puše olujna bura između Kikovice i Delnica, te je promet dozvoljen samo za osobna vozila. Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu između čvorova Kikovica i Bosiljevo I.

Zbog jake bure na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a Jadranskom magistralom (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno važi zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

Meteorolog DHMZ-a je za RadioSljeme izvijestio da je od sinoć na Sljemenu palo 10-ak centimetara snijega. Oko 7 sati snijeg je još padao u Sisku i Gospiću.

Meteorolozi najavljuju da će danas ujutro biti susnježice, ponegdje i u nizinama, dok će u Dalmaciji biti pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, a na većem dijelu srednjeg i južnom Jadranu umjeren i jak, ponegdje olujan jugozapadnjak i jugo. Temperatura zraka uglavnom od 0 do 6, na sjevernom Jadranu od 8 do 13, a na srednjem i južnom između 13 i 17 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...