Nakon dva mjeseca Dragana je opet zagrlila djecu

Dragana Pejović nakon dva mjeseca borbe s administracijom, sudovima i nevjenčanim suprugom svoju djecu više ne mora gledati na zaslonu svog mobitela već ih može snažno zagrliti.

Prošlog četvrtka, 25. listopada, sutkinja zadužena za njezin slučaj u zakonskom roku od 60 dana donijela je izvanparnično rješenje da otac u roku od 24 sata mora vratiti djecu majci. On je to i učinio bez natezanja te je Dragana već u petak oko 19 sati primila u naručje svoju dječicu. Isprva od šoka nije mogla vjerovati da su djeca opet s njom, piše Večernji list

‘Malo je reći da sam sretna, kazala nam je majka dodajući da su sada svi opet na okupu, baš kako i treba biti.

Draganina priča na noge je podigla i roditelje koji su prosvjedovali pred Palačom pravde.

Sporost institucija kad je riječ o privremenoj mjeri skrbništva u brakorazvodu, odnosno samovoljnom odvođenju djece od strane jednog roditelja posebno se ogleda u slučaju ove majke sina od sedam godina i djevojčice kojoj je tek 15 mjeseci.

Drama je za ovu obitelj započela kada je otac djece nakon jednog viđanja sina i kćer odlučio zadržati kod sebe. Nije ih vratio majci, a nakon što se ona obratila Centru za socijalnu skrb ustanovila je da nema mehanizama za borbu protiv takve očeve odluke.

Dragana i njezin bivši suprug bili su se, naime, dogovorili u Centru za socijalnu skrb da će djeca do sudske odluke o skrbništvu biti kod nje. No, on je tu odluku prekršio, a Dragana se našla pred zidom jer ne postoje zakonski mehanizmi koji bi majci omogućili da u takvoj situaciji vrati djecu, niti postoje sankcije za kršenje sporazuma.

‘Očekivala sam da postoji neki zakon koji će zaštiti dijete na majčinim prsima, međutim, mjerodavni ne mogu poduzeti ništa, kazivala nam je Dragana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...