Neuništivi Kličko pred očima Stallonea obranio naslove

Vladimir Kličko obranio je svoja četiri naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema verzijama WBA, IBF, WBO i IBO. Poljak Mariusz Wach je nakon teških 12 rundi ostao na nogama, no pobjeda je bila neupitna za Vladimira koji je uputio bezbroj teških udaraca u glavu upornog protivnika.

Pred 15 tisuća oduševljenih navijača u dvorani Hamburger Halle Vladimir Kličko i Mariusz Wach priuštili su spektakl. Napokon smo vidjeli pravu borbu protivnika velikog Vladimira, barem u prvom dijelu meča. Što je sve Wach preživio teško je opisati riječima. Poljak je oduševio svojom željom i hrabrošću (ne i umijećem), no na kraju je dobio teške batine od svjetskog prvaka u četiri verzije.

Iako je Poljak bio viši i teži od Klička, što inače nije uobičajeno, malo tko se nadao takvoj žilavosti Wacha koji je čak i uzdrmao Klička krajem pete runde kada je zvono spriječilo moguću senzaciju. Sve ostalo završavalo je u toliko hvaljenoj bradi Poljaka koji je također zaslužan za ovaj spektakl iako je teško poražen.

Kličku je ovo bila 59. pobjeda u 62. meču u profesionalnoj karijeri, dok je Wach doživio prvi poraz u 28. borbi.

”Ovo je najbolja borba za titulu teškaškog prvaka još od one Vitalija Klička i Lennoxa Lewisa”, rekao je oduševljeni Željko Mavrović u prijenosu Nove TV.

Gledao je meč uživo i Sly Stallone, poslovni partner braće Kličko s kojim su napravili mjuzikl o Rockyju. Vladimir je uoči meča poručio kako je presretan što će ga gledati glumac koji je utjelovio lik Rockyja Balboe, zbog kojeg se i zagrijao za boks. Dodajmo još da je Ukrajincu ovo bio prvi dvoboj nakon smrti dugogodišnjeg trenera Emanuela Stewarda, a u subotu ga je u Hamburgu prvi put vodio Johnathon Banks.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...