Nizozemsko Facebook ubojstvo

Nizozemski je sud 18-godišnjeg mladića i njegovu 16-godišnju djevojku osudio zbog poticanja na ubojstvo jedne učenice, do kojeg je dovela svađa na Facebooku.

Sud je Polly W. i Wesleyja C., zbog poticanja trećeg tinejdžera, koji je već osuđen zbog ubojstva, osudio na dvije godine maloljetničkog zatvora te tri godine u psihijatrijskoj klinici.

Joyce ‘Winsie’ Hau (15) ubio je u siječnju u njenom domu u Arnhemu također 15-godišnji Jinhua K., koji je osuđen na maksimalnu kaznu previđenu za svoju dob: dvoje godine maloljetničkog zatvora i tri godine u psihijatrijskoj instituciji zbog izvršenja ubojstva.

Prema dokazima podastrtima na sudu, svađa je počela kada su školske prijateljice Polly i Joyce Hau posvađale oko komentara koje je Joyce postavila na Pollynom Facebook zidu.

Jinhua je kasnije tvrdio da je Polly vršila pritisak na njega, a on joj se nije mogao oduprijeti. No, opovrgnuo je da je bio plaćen za ubojstvo.

Sudski su vještaci utvrdili da pati od nekoliko teških poremećaja ponašanja s psihopatskim tendencijama.

Optužba je tražila da se Polly i Wesleyju sudi prema zakonima za odrasle, no sud je ocijenio da su maloljetnički zatvor i psihijatrijska ustanova najbolje rješenje za njih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...