Obitelj Vukić vodi utrku s vremenom

Zadarska obitelj Vukić vodi utrku s vremenom ne bi li prikupila dovoljno novca za otkup svog doma od novog vlasnika kuća, slovenskog poduzetnika Blaž Sotlara koji je kuću kupio na dražbi. Podsjetimo, Vukići su zbog poreznog duga ostali bez djedovine stare preko 200 godina, a nakon brutalne deložacije novi im je vlasnik dopustio da u kući ostanu dvadesetak dana ne bi li pripremili sve stvari za selidbu. Još od ranije na snazi je njegova ponuda od 90.000 eura za otkup kuće koju je platio tek 40.000 eura.

Ljudi okupljeni oko obitelji Vukić promptno su krenuli u organizaciju prikupljanja humanitarne pomoći. U Erste banci otvoren je žiroračun, a na brzinu su organizirana i dva humanitarna događanja, koncert i aukcija slika zadarskih članova HADLU-a.

Prema najavama organizatora iz Društva zadarskih Arbanasa, na koncertu koji će se održati u srijedu, 21. studenoga, s početkom u 20 sati u dvorani Jazine nastupit će Mladen Grdović, Zoran Jelenković, Ivica Ićo Sikirić, Vili Kalmeta i Oktet Pieta, Krešimir Perović, Bepo Matešić i David Ricov, Ive Dražović, Krešimir Perović, Zaratino Band, Banana, Calypso, SexyMotherFuckers i brojni drugi gosti.

‘Pozivamo sve građane da dođu i kupnjom ulaznice po cijeni od 20 kuna pomognu ovu humanu i plemenitu akciju, kako bi Vukići ostali u svom domu i kako bi nam svima zajedno ovaj nailazeći Božić bio ljepši! Uz naše drage pjevače Mladena Grdovića, Zorana Jelenkovića, Iću Sikirića i mnoge druge izvođače, klape i bendove, pozivamo građane da dođu i da se zabave na ovom velikom humanitarnom koncertu’, kazao je u ime organizatora predsjednik Društva zadarskih Arbanasa Enio Grdović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...