Odana počast žrtvama Nadina

U ponedjeljak, 19. studenog 2012. godine u Nadinu je obilježena 21. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja i civila. Samo dan nakon masakra u Vukovaru i Škabrnji, u Nadinu je život izgubilo 14 civila, 5 branitelja, a tri osobe još se vode kao nestale.

U spomen na žrtve Nadina, u crkvi sv. Ante služena je Sveta misa zadušnica nakon koje se kolona zajedno sa sudionicima mimohoda „Da se ne zaboravi“ pristiglim iz Benkovca uputila do spomen obilježja. Tamo su se žrtvama poklonili, položili vijence i zapalili svijeće u ime predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića izaslanik zapovjednik gardijske motorizirane brigade brigadir Boris Šerić, članovi obitelji poginulih, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici Mjesnog odbora i KUD-a Nadin, predstavnici Grada Benkovca, Zadarske županije i Općine Škabrnja, predstavnice Udruge žena Katarina Zrinski te roditelji poginulih mještana.

Pred velikim brojem okupljenih, svojim pjesmama i prigodnim recitalima počast žrtvama su odali hrvatski domoljub i pjesnik iz Knina Ante Nadomir Tadić Šutra kao i učenici Područne škole Nadin, Osnovne škole Benkovac.

Na teška i bolna vremena nazočne je u svom osvrtu podsjetio pukovnik Marko Čulina ističući kako žrtva Nadina nikada neće biti zaboravljena i unatoč tomu što je barem jedna pravda zadovoljena, a to je ona koja Domovinski rat dokazuje pravednim, osloboditeljskim i domovinskim kao i oslobođenje naših generala koji konačno uživaju slobodu za koju su se istinski borili.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...