Oko 300 tisuća kuna za kićenje grada

Oko tristo tisuća kuna, potrošit će Grad Zadar za božićno i novogodišnje ukrašavanje zadarskih ulica i trgova. Međutim, spomenuta cifra od 300.000 kuna zapravo nije finalna, već ista može biti nešto veća ili pak manja, ovisno o broju ukrasa koji će se postaviti, odnosno koji će se morati zamijeniti.

Sukladno četverogodišnjem ugovoru kojeg Grad ima s tvrtkom Marex Elektrostroj, ista će i ove godine postaviti ukrase. Točnije, isti ukrasi koji su grad krasili prošle godine, krasit će ga i ove.

Kao i svake godine, s kićenjem grada se počinje ovih dana, krajem studenog, rekla nam je Ivana Dadić, glasnogovornica Grada.

Kao i svake godine do sada na Narodnom trgu postavit će se središnja jelka, koju će dijelom okititi radnici Marex Elektrostroja a dijelom polaznici dječjih vrtića.

Do sada nismo imali ponuda za donaciju jelke, komentirala je Dadić naš upit o činjenici kako Grad već godinama, zapravo, plaća jelku. Naime, praksa velikog broja gradova diljem zemlje zapravo je korištenje prirodnih resursa koje imaju, pa je tako i jelka koja se kiti povodom nadolazećih blagdana – donacija. Prošlogodišnja jelka, tako je kupljena u Udbini.

Nabava i postavljanje jelke dio je ugovorenog posla s tvrtkom Marex Elektrostroj, pa će oni i ove godine kupiti i postaviti jelku, zaključila je Dadić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...