Otkriven ‘bug’ koji omogućuje logiranje na Facebook bez šifre

Na stranici Hacker News objavljena je obavijest o “bugu” koji omogućuje ulaske u neke profile na Facebooku bez upotrebe zaporki, prenosi BBC. U obavijesti je naveden niz riječi koji, kada se upotrijebi na Googleovoj tražilici, daje linkove na 1,32 milijuna Facebook-profila.

Na ovaj je način razotkriven je sustav koji Facebook koristi kako bi korisnicima omogućio da se brzo ulogiraju na svoj profil. Naime, obavijesti koje Facebook svojim korisnicima šalje na e-mail često sadrže link koji im omogućuje da brzo odgovore, a da se ne moraju ulogirati na Facebook. Tako poslane linkove moguće je otvoriti samo jednom, otkriva Facebookov sigurnosni stručnjak Matt Jones.

– Da bi se tražilicom došlo do ovih linkova, sadržaj e-mailova trebao je biti objavljen na internetu – objašnjava Jones, koji vjeruje da su linkovi došli od pružatelja elektroničke pošte koji loše štite arhivirane poruke.

Jones naglašava kako je Facebook već poduzeo mjere kako bi zaštitio profile korisnika koji su razotkriveni ovim “bugom”. Navodi da mnogi profili pripadaju korisnicima iz Rusije i Kine, te da su razotkriveni linkovi dosad već vjerojatno neupotrebljivi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...