Otočni sabor na konferenciji o razvoju Jadranskog i Jonskog mora

Predsjednik udruge za razvitak hrvatskih otoka “Otočni sabor” Denis Barić sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji naslovljenoj “Uspostava Plana za pametan, održiv i uključiv rast od Jadranskog do Jonskog mora”. Konferencija koju organiziraju Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Europska komisija održat će se u Zagrebu 6. prosinca, a okupit će predstavnike udruga, javnog i poslovnog sektora iz Hrvatske, Grčke, Italije, Slovenije, Albanije, BiH, Crne Gore i Srbije.

Bit će predstavljena Pomorska strategija za Jadransko i Jonsko more Europske komisije, a konferencija bi trebala označiti pokretanje procesa usvajanja Akcijskog plana za pomorstvo u 2013. Na konferenciji će biti riječi o mogućim zajedničkim inicijativama kako bi se maksimizirao potencijal “plave ekonomije” uz naglasak na potrebu održivog razvoja, povećanja sigurnosti u pomorstvu i odgovornog ribarenja, piše Zadarski list.

– Ugodno sam iznenađen pozivom na konferenciju. To znači da smo u ovih devet mjeseci rada koliko je prošlo od obnoviteljske skupštine pokazali da možemo i da jesmo konstruktivni u ukazivanju na otočne probleme i njihovom rješavanju. Moram reći da mi je žao što se ova konferencija ne održava, ako ne na nekom otoku, a onda barem negdje u priobalju. Otočni sabor će ovu priliku iskoristiti za povezivanje i upoznavanje sa sličnim udrugama iz drugih zemalja sudionica konferencije i za upoznavanje problema s kojima se one susreću, a kao sudionik ove konferencije prikazat ću pravo stanje na našim otocima, rekao je Barić, dodajući kako će na konferenciji sudjelovati i nekoliko gospodarstvenika čiji proizvodi nose oznaku otočnog proizvoda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...