Performativ kao izložba

Projekt koji je započeo “natječajem za couchsurfing u vlastitom gradu” doživjet će svoj vrhunac kroz izložbu o projektu Performativ koja se otvara u subotu, 17.11. u 19 sati u Kneževoj palači. Otvorenje je popraćeno i glazbenim programom u 20 sati u Providurovoj palači – nastupaju DJ Val Vashar i VJ Mišo Kamber.

Izložbu prate i dvije tribine, otvorene za javnost, koje će se održati u četvrtak 22.11.2012. i u četvrtak 29.11.2012. u 19 sati u Boutique hostel Forumu.Tribine su osmišljene kao prostor za raspravu o elitizaciji centra, promišljanju o razvoju perifernih dijelova Zadra i razvoju kulturno-društvene strategije grada.

Performativ je umjetničko-istraživački projekt koji se odvija u Zadru i Dubrovniku. U okviru projekta Perfomativ u Zadru, dvije su osobe zamijenile svoje stanove na 14 dana. Jedna je centar grada zamijenila životom u kvartu Bili brig, a druga svakodnevnicu Bilog briga centrom Zadra. Bilježile su svoje nove svakodnevnice u novom kvratu, kao i specifičnosti koje su primijetile uslijed promjene životnog prostora. Dokumentirale su nove stavove, osjećaje i saznanja vezana uz svoj grad i novu okolinu.

Izložba u Kneževoj palači (17.11.2012.- 4.12.2012.) izlaže dokumentaciju razmjene prikazujući reakcije sudionika na novu sredinu unutar istog grada. Izložene su njihove svakodnevne bilješke i fotografije te video intervjui snimljeni po završetku razmjene. Kroz izložene materijale i tribine koje će slijediti, pokušat će se dobiti cjelovita slika urbane sredine Zadra, gledajući na njega kroz perspektivu koja nije vezana samo uz turizam.

Performativ je autorski projekt Udruge mladih muzeologa Kontraakcija, koji se realizira preko platforme SU Klubtura te uz partnerstvo zadarske udruge Šigureca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...