Pernar: “Izražavamo tugu i nevjericu agresivnim ponašanjem interventne policije”

Predsjednik građanske Udruge Živi zid, Ivan Pernar, putem službenog bloga uputio je priopćenje javnosti povodom jučerašnje deložacije obitelji Vukić, koja je, podsjetimo, naknadno poništena jer se ustanovilo kako nije legalna.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Prije svega želimo izraziti tugu i nevjericu agresivnim ponašanjem interventne policije prema mirnim i nenasilnim aktivistima Živog zida i članovima obitelji Vukić.

Zahvaljujući medijskoj manipulaciji u režiji ovrhovoditelja i glasnogovornika zadarske policije javnost misli da je obitelj Vukić deložirana i da se trenutno nalazi na ulici.

To nije istina, obitelj Vukić nije deložirana zato jer nisu bili ispunjeni svi zakonski preduvjeti za deložaciju. Naime, ovršitelj nije osigurao adekvatan smještaj zatečenih pokretnina, a na što se prema rješenju o ovrsi obavezao.

Sukladno tome usprkos masovnom uhićenju 23 nenasilna građana koji su formirali živi zid, deložacija nije bila provedena.

Odgovornost za nastalu situaciju u cijelosti leži na ovrhovoditelju koji nije provjerio da li je ovršitelj ispunio zakonske uvjete za provođenje ovrhe, već mu je vjerovao na riječ.

To je rezultiralo masovnim i besmislenim uhićenjem građana koji su svi naknadno otpušteni iz policijske postaje bez podizanja ikakve prijave protiv njih.

Naime, građani nisu mogli ometati deložaciju kada ona kao takva nije niti bila provedena. Tu grešku policija je tek naknadno shvatila – tada je postalo očito da su i sama uhićenja bila nezakonita, odnosno bez valjane zakonske osnove.

Uhićeni su bili redom: Neven Glogović, Damir Trnačić, Tino Ropar, Vladimira Palfi, Adel Avdić, Tomislav Nagy, Senka Župan, Dora Župan, Anđela Župan, Nenad Pavlić, Kristijan Ivanković, Ante Barač, Marin Škibola, Kata Buzov, Duško Sertić, Danijel Segedi, Leon Zovko, Ivan Sinčić, Jasminka Jelčić, Marin Špehar, Drago Raspudić, Ivan Pernar.

 

U ime udruge Živi zid
Ivan Pernar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...